Не можете да отслабнете? Проверете следните хормони! Д-р Сара Готфрид,

...
Не можете да отслабнете? Проверете следните хормони! Д-р Сара Готфрид,
Коментари Харесай

Хормони, които ни пречат да отслабнем

Не можете да отслабнете? Проверете следните хормони!

Д-р Сара Готфрид, лекар по медицина към Харвардския университет, изяснява по какъв начин хормоналният дисбаланс пречи на отслабването.

За дамите, в това отношение, са доста значими следните 4 хормона.

Естроген
И за двата пола, по-високите равнища на естроген съставляват опасност.

Ако имате ниски равнища на тестостерон, тогава концентрацията на естроген съвсем несъмнено е по-висока от естественото.

Какво да вършиме
За да намалите равнищата на естроген (и да отслабнете), яжте към 0,5 кг зеленчуци дневно. Растителните фибри ще оказват помощ за елиминирането на непотребния естроген от организма ви. Освен това зеленчуците леко ще изместят месото от вашата диета.

Консумацията на алено месо може да докара до повишение на равнищата на естроген. Не изключвайте месото като цяло, само че има съществени причини в интерес на ограничението на потреблението му.

Инсулин
При наднормено тегло или непотребни мазнини при обикновено тегло, равнището на инсулин се нарушава.

В резултат на това регулаторът на глюкозата се нарушава, кръвната захар стартира да се повишава и намалява и мазнините се натрупват.

Какво да вършиме
Пийте филтрирана вода с две супени лъжици ябълков оцет. Изследване от 2004 година демонстрира, че консумирането на 2 лъжици ябълков оцет преди потреблението на високовъглехидратна храна доста понижава равнищата на глюкозата при хора с инсулинова устойчивост.

Кортизол
Кортизолът се създава в отговор на стресови обстановки, само че множеството от нас са подложени на стрес от самото начало.

Ако тялото ви непрекъснато изпитва цялостната гама от хормони на напрежението, то тялото натрупва мастни ресурси. И най-вероятно те ще бъдат на стомаха.

Високите равнища на кортизол също водят до пристрастяване към храната като цяло и по-специално към захарта.

Какво да вършиме
За да се отървете от равнищата на кортизол, би трябвало да спрете приема на кофеин. Избягвайте кафето най-малко седмица и ще забележите, че спите по-добре и като цяло сте по-спокойни.

Ако напълно да се откажете от кофеина е прекалено много за вас, пробвайте първо да замените кафето със зелен чай. Постепенно заменете чая с топла вода с лимон и щипка пикантен червен пипер.

Недостиг на адипонектин
Адипонектинът е един от основните хормони, който споделя на тялото ви да изгаря мазнините. Кодиран от гена ADIPOQ и секретиран от мастните кафези, той е нужен за контролиране на равнищата на глюкозата и разграждането на мастните киселини.

Някои хора имат генетична предразположеност да създават по-малко от този прелестен хормон и за жалост това води до струпване на мазнини.

Какво да вършиме
Яжте шам фъстък, авокадо и черен шоколад. Не забравяйте и за упражненията.

Вижте още: Вкоренете си роза от букет!

Правете от време на време недояждане
За мъжете минималното дейно време на недояждане е 16 часа, а за дамите – 18. Това значи, че в случай че последно сте яли в 18:00, идващото хранене за мъжете би трябвало да бъде в 10:00, а за дамите – на обяд.

Ако не можете да отслабнете, не забравяйте да ревизирате хормоналния си баланс!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР