Не можете да издържите повече от час без да запалите

...
Не можете да издържите повече от час без да запалите
Коментари Харесай

Лятото – най-добрият сезон да се сбогуваме с цигарите

Не можете да издържите повече от час без да запалите цигара и с това си навличате куп неприятности – от провалите върху здравето и бюджета ви до недоволството на началството, поради честите ви самоотлъчки. Да не приказваме, че най-хубавата ви другарка, която е бременна, загадъчно е спряла да ви се обажда. Ако за вас пушенето към този момент не е наслаждение, а по-скоро задължение, време е един път вечно скъсате един път вечно с него.

Желанието да измененията живота си към положително е чудесна причина за триумф, само че за жалост не задоволителна. Важно е също да изберете уместно време за отричане на цигарите. Най-леко и безболезнено това може да се случи през лятото. Този сезон е изпълнен с страсти и прекарвания, които са главния зложелател на упоритите привички. Последната стъпка е да се спрете на ефикасен способ, който ще докара начинанието ви до триумф.

Етап 1 – отвлечете вниманието си от цигарите
Заклетите пушачи могат условно да бъдат разграничени на два вида: такива, които са пристрастени към усета и аромата на тютюна и такива, които пушат поради самия развой. Във вторият случай става дума за психическа, а не за физическа взаимозависимост, по тази причина подръпването от цигарата без огромни премеждия може да бъде сменено с някое сходно деяние – дъвчене на дъвка, чоплене на семки или смукане на бонбони. Така освен ще задоволите рефлекса си, само че и ще отвлечете мислите си от цигарите – методът е тестван и дава резултат. Има обаче един значителен минус – основава нови упорити привички.

Етап 2 – намразете обичания мирис
Докато никотиновият пушек ви носи приятни чувства, да се откажете от него е еднакво на героичен героизъм. Много по-лесно е да го намразите. За задачата преди следващата цигара изпийте чаша прясно мляко. След тази напитка тютюневият пушек ще оставя в устата ви нетърпим кисело-горчив усет. Така всяко последващо дръпване ще се трансформира в същинско тестване за сетивата ви.

Подобен резултат имат и някои зеленчуци – да вземем за пример целина и аспержи. Консумирайте ги на салата без сол, единствено поръсени със зехтин и незабавно по-късно запалете цигара.

Етап 3 – замените никотина в кръвта
Чрез пушенето никотинът влиза първо в белите дробове, след това в кръвта, а най-после и в мозъка. Така стимулиращото вещество става част от обмяната на веществата и с опита да се откажете от цигарите, стартира да ви изтезава същинска абстиненция. Въпросът е може ли нещо да притъпи този упоителен апетит и какво? Отговорът е да – витамин С. Затова яжте повече цитруси, червени плодове, зеле, магданоз и зелен лук или вземайте спомагателни таблетки

Етап 4 – спомагателна терапия.
При 80% от пушачите запалването на цигара е неделима част от избрани ритуали – утринното кафе, следобедния чай, пиенето на корав алкохол...този лист може да бъде безконечен. Затова мъчно бихте могли да откажете цигарите, в случай че продължите да консумирате тези храни и питиета. Ключ към триумфа е да се откажете от тях. Още повече, че огромна част от тях, да вземем за пример тези, които съдържат кофеин, усъвършенстват усета на цигарения пушек.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР