Не можем да си отворим прозорците в най-голямата жега заради

...
Не можем да си отворим прозорците в най-голямата жега заради
Коментари Харесай

Ужасна смрад се носи от „къщата на ужасите в жегата

Не можем да си отворим прозорците в най-голямата горещина поради вонята, която се носи от общинската постройка на ул. " Панагюрище ", в която са се самонастанили бездомни роми. За това сигнализират живеещите в двата прилежащи блока на бул. „ България”, сред които стърчи изоставена от години постройка, известна като " къщата на ужасите ". Българите чакат към този момент няколко месеца Общината да извърши обещанието си и да бутне другояче солидната сграда. В задния двор на проблематичната къща има нужник от предишния век с дупка в земята. Миризмите от ямата в горещини са ужасни.

Кметът на „ Северен” Стоян Алексиев е подал всички докумeнти за бутането на парцела в Голяма община. „ Каквото е трябвало, съм предал на господин Величко Родопски - от там ще чакаме финансиране за побутване, тъй като кметството няма пари в бюджета за това”, сподели господин Алексиев.

Две ромски семейства са трансформирали парцела в бунище. В дните с високи температури в градинката сред двата блока се стеле тежката миризма на открит канал и гниеща храна. „ Добре че денем ги няма, та единствено тогава пускаме децата да играят на открито. Иначе не смеем - те викат, пускат мощна музика, напиват се и ругаят децата ни”, изясни Таня Георгиева.

През деня ромите обикалят да ровят в кофите за боклук.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР