Не можем да се борим срещу световната инфлация с парламентарни

...
Не можем да се борим срещу световната инфлация с парламентарни
Коментари Харесай

Каримански, ИТН: Дончева е отровен бурен, Нинова лъже

Не можем да се борим против международната инфлация с парламентарни дейности. Това съобщи в „ Лице в лице “ ръководителят на бюджетната комисия в Народното събрание и народен представител от „ ИТН “ Любомир Каримански.

По думите му от 2008 до 2019 година не е имало актуализация на пенсиите у нас. Според него съзнателно са се държали на минимално равнище макар икономическия растеж.

„ Ние искахме да надигнем тази неправда. Не бяхме за добавката от 120 лева, тъй като е порочна процедура да се дават пари, които по-късно доста мъчно може да се вземат от пенсионерите “, изясни депутатът.

Относно проблемите на бизнеса и семействата във връзка със скъпия ток, той сподели: „ Трябва да се направи промяна в енергетиката и по-специално при ТЕЦ-овете. Трябва да се стартира от някъде. Няма време, не може да се чака, би трябвало да се подготвим – по какъв начин тези централи ще се осъвременят, с цел да бъдат дейни “.

Той изясни, че е получил редица поздравления за актуализацията на Бюджет 2021, на фона на фрагментирания парламент. Каримански съобщи, че изказванието на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, че работата по финансовата рамка е почнала при започване на септември – е неистина.

По думите му на първо четене са минали ремонти в бюджетната комисия още на 24 август.

„ Г-жа Нинова е била в кабинета на ръководителя на Народно събрание Ива Митева и е настояла, когато е трябвало да върне мандата, че ще го направи, в случай че се направи изключително съвещание за дребните бюджети – НЗОК и ДОО. Това е жестока политическа, интригантска система от старите партии, в която младежите няма по какъв начин да се припознаят “, посочи Каримански.

Относно абсурда „ 500К “ и различията с народния представител от „ Изправи се БГ! Ние идваме “ и водач на „ Движение 21 “ Татяна Дончева, Каримански разяснява:

„ Когато преди по-малко от година госпожа Дончева беше в студиото на Слави Трифонов и гостуваше с концепцията, че ще променим всичко дружно. Ако е знаела тогава, че Трифонов и планът „ ИТН “ работи с политическото задкулисие, необичайно какво правеше там “.

По думите му тя е излъгала, че финансовият министър Асен Василев не е взел участие актуализацията на Бюджет 2021. „ Как може да имаме вяра на един политик, който 30 година не донесе нищо в политиката. Какъв беше приносът на госпожа Дончева от командировката ѝ във Виена? Аз бих я оприличил на токсичен плевел, който задушава новопосаденото дърво “, сподели Каримански.

Той отхвърли информацията, че е бил претендентът на „ ИТН “ за ръководител на Българска народна банка, когато беше сложена тематиката за промяна на сегашния началник.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР