Не можем да прекратим огъня, когато сме подложени на атака,

...
Не можем да прекратим огъня, когато сме подложени на атака,
Коментари Харесай

Путин не отхвърлял идеята за мирни преговори с Украйна


Не можем да прекратим огъня, когато сме подложени на офанзива, разяснява съветският президент

Руският президент Владимир Путин съобщи, че не отхвърля концепцията за мирни договаряния за Украйна. След среща с африкански водачи в Санкт Петербург, той съобщи, че африканските и китайските начинания могат да послужат като основа за намиране на мир.

Но Путин акцентира, че не може да има преустановяване на огъня, до момента в който украинската войска е в нахлуване, написа Би Би Си.

По-рано Москва и Киев оповестиха, че няма да дойдат на масата за договаряния без избрани предварителни условия.

Украйна е безапелационна, че няма да отстъпи територии, до момента в който Русия споделя, че Киев би трябвало да одобри „ новата териториална действителност “ на своята страна.

Русия нахлу в съседката си предходната година и окупира територия в южната и източната част на страната.

Путин изясни на конференцията късно вечерта в събота, че към този момент няма проекти за усилване на дейностите на украинския фронт. Той също отбрани ареста на, потвърждавайки, че някои хора вредят на Русия от вътрешната страна.

Междувременно „ Уолстрийт джърнъл “ заяви, че Саудитска Арабия ще семейства идващия месец договаряния за Украйна – поканени са представители на Киев, на западни страни, както и на огромните разрастващи се страни като Индия и Бразилия

Срещата на 5-6 август в Джеда ще събере високопоставени представители на към 30 страни, измежду които Индонезия, Египет, Мексико, Чили, Замбия, декларират дипломати, включени в полемиката.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР