Не можем да предоставим комплексите C-300 в рамките на решението

...
Не можем да предоставим комплексите C-300 в рамките на решението
Коментари Харесай

Искаме съдействие от САЩ и Великобритания за транспорта на помощта за Украйна

Не можем да предоставим комплексите C-300 в границите на решението на Народното събрание за оказване на военна помощ на Украйна, защото няма да има с какво да пазиме нашето небе.

Този образец даде военният министър Димитър Стоянов в студиото на Българска национална телевизия, обяснявайки решението си за закостенял метод. Ще подходя консервативно към това решение на Народно събрание, защото армията има конституционни отговорности, съобщи Стоянов.

" През първия интервал имаше 3 доставки , които бяха направени от Министерството на защитата - каски, бронежилетки, това беше при постоянното държавно управление . Служебното държавно управление е предоставило 350 медицински комплекта за обслужване на 35 000 ранени, както и 35 000 комплекта облекла и обувки . Сега сме в стадий на подготовка за осъществяване на решението на 48-ото Народно заседание. " Какво въоръжение, за жалост, не мога да споделя, защото документът е систематизиран ", съобщи Стоянов. Припомняме, че до края на тази седмица от Министерство на защитата бяха дали обещание да са подготвени с разбор и лист на това, което може да бъде предоставено.

В момента се работи по въпроса за превоза на предоставяната помощ, като това ще стане както по въздух, по този начин и по земя. За задачата страната ни е потърсила подпомагане от Съединени американски щати и Англия . Пратката ще бъде едновременно, като за превозването ще бъдат употребявани над 9 самолета Боинг C-17.

Закъснели сме с процеса с рационализация на българската войска, уточни не за първи път министърът, като изясни, че армията ни е изостанала тотално в модернизационно отношение. " Има защо да се срамим през днешния ден ", уточни Димитър Стоянов .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР