Не можем да кажем, че затова, че сме се отнесли

...
Не можем да кажем, че затова, че сме се отнесли
Коментари Харесай

Белобрадова защити Константинова: Част от бежанците са жертва на хибридна война, страх и паника -

" Не можем да кажем, че по тази причина, че сме се отнесли добре с хората в самото начало и сме ги настанили в хубави хотели, в този момент би трябвало да се извиняваме за това, което имаме опция да предложим. Те не се пренасочват към палаткови лагери за повече от 72 часа. Всяко сходно изказване би било манипулиране на обстоятелствата ".

Това съобщи пред БНР депутатът от Демократична България Елисавета Белобрадова по тематиката за преместването на украинските бежанци от Черноморието и зародилите проблеми.

Белобрадова е на мнение, че страната ни се е справила доста добре с рецесията по настаняването на жителите на Украйна.

" Когато започнаха да прииждат бежанци, установихме, че институциите не са работили последните 15 години, а националният проект също не работи. Войната в Украйна сподели по какъв начин сме безусловно неспособни и неподготвени и все пак сме преди всичко по регистрация за краткотрайна протекция в Европа, да създадем напълно нов програмен продукт, да настаним десетки хиляди ", уточни тя.

Според Белобрадова " България може да не се е справила чудесно, само че се оправи доста по-добре, в сравнение с чакахме " . Тя добави, че в множеството страни бежанците са настанени в палаткови лагери.

Няма неточност в дейностите на спешния щаб от последните няколко месеца, разяснява Елисавета Белобрадова в предаването " Преди всички ".

След изказването на вицепремиера Калина Константинова от през вчерашния ден Белобрадова посочи, че е била направена голяма организация за доста малко време напълно в помощ на бежанците.

В някои от почивните бази почиват чиновници на министерства, те не могат да бъдат окачествени като неприятни като условия, означи тя.

Според депутата огромна част от украинските бежанци са станали " жертви на хибридна война, подправена информация, боязън и суматоха ".

Буферните центрове в Сарафово и Елхово са опция за 72-часова мярка, посочи Белобрадова.

" За да се отсеят в действителност тези хора, които желаят да останат, да се възползват от опциите за заслон и издръжка и тези, които не желаят ", добави депутатът от Демократична България.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР