Не можем да говорим за втора вълна, епидемията от коронавирус

...
Не можем да говорим за втора вълна, епидемията от коронавирус
Коментари Харесай

Заместникът на Кантарджиев - хем не говорим за втора вълна, хем не се спазват мерки, но кои?

Не можем да приказваме за втора вълна, епидемията от ковид е под надзор. Там, където противоепидемичните ограничения не се съблюдават, ще има епидемиологични гърмежи. Това съобщи Ива Христова, зам.-ръководител на Националния център по заразни и паразитни заболявания.
На експлицитен въпрос на Нова телевизия какво не се е спазвало да вземем за пример в Смолянско, отговорът беше: " Предполагам всичко ". Всъщност тя не съумя да каже с конкретика, а единствено с догатки – да вземем за пример във фабриката за детски играчки за шоколадови яйца в Доспат " евентуално " не се били носели маски и не е имало задоволително стерилизация.
Христова акцентира, че към момента в България приказваме за огнища, а не за дифузно разпространяване. Ако обаче не се съблюдават ограничения, ще пламне цялата страна, предизвести зам.-ръководителят на Националния център по заразни и паразитни заболявания.
Христова сподели и друго – доста малко хора са с клинична картина, множеството са вирусоносители. Според нея е прекомерно евентуално да има втора вълна на вируса – поради по-студеното време, поради други респираторни инфекции като грипа.
Основно болестта минава през носа, само че и през очите е рисково – тъй като приказваме за лигавица, сподели Христова. Според нея, хората се заразяват относително елементарно – нещо, с което не е склонен доцент Андрей Чорбанов, който е един от работещите върху българска ваксина против COVID-19.
За край Христова предвижда, че здравната система ще издържи и при втора вълна, тъй като към този момент няма съображение да се смята, че тя ще е по-тежка от първата.
Още: " Рекорд от случаи на ковид за денонощие в България, само че единствено като безусловно число, картината по света "
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР