Не можем да бъдем поставени в положението на нещатни сътрудници

...
Не можем да бъдем поставени в положението на нещатни сътрудници
Коментари Харесай

Висшият адвокатски съвет: Няма да сме нещатни сътрудници на ДАНС

Не можем да бъдем сложени в ситуацията на нещатни сътрудници на ДАНС. Това разгласи Илия Колчев, юрист и лекар по Национална сигурност. Той е поканен от Висшия адвокатски съвет да взе участие в работната група, която да промени закона за ограниченията против изпирането на пари. Промяната се наложи защото юристите съзряха заплаха да донасят в ДАНС против своите клиенти и да се наруши адвокатската загадка.

Заседанието на работната група стартира в 13 часа, заяви ръководителят на Висшият адвокатски съвет Ралица Негенцова на брифинг, на който регистрира общото заседание на адвокатурата, което се организира в събота. Тя заяви, че още през юни 2016 година съветът е реагирал на измененията в закона за ограниченията против изпирането на пари. Било е изпратено мнение до шефа на Финансовото разузнаване в ДАНС.

Адвокати, опозиционери на Негенцова, опонираха, че това не е правилно. На брифинга участваха и представители на фейсбук групата " Свободните юристи ", които приканиха за стачка и за оставката на Ралица Негенцова.

" Когато искаш стачка, би трябвало да целиш резултат. Точно в този момент отиваме на работна група, която да трансформира закона ", отвърна Негенцова.

Други нейни съперници я укориха, че Висшият адвокатски съвет проспива законодателните оферти. Те настояха и за електронно гласоподаване, защото сега адвокатурното управление се избира от делегати, а не от всички юристи. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР