Не може да затихне вълната от необосновани обвинения срещу Техеран

...
Не може да затихне вълната от необосновани обвинения срещу Техеран
Коментари Харесай

Продължителите на делото на Геран ще разбият всяка ПВО: Иранският ВПК удиви света

Не може да затихне вълната от голословни обвинявания против Техеран от страна на Киев, Вашингтон и Брюксел в доставката на Руската федерация на безпилотни летателни апарати Шахид 136, по-известни като Геран-2. Както и подигравката на бандеровците с „ допотопните мотопеди “. Те споделят, че моторът е първичен, а системата за ръководство е съединена " на коляно " и лети с звук и пращене. От друга страна, бойната успеваемост, показана от този " старомоден " арсенал по време на унищожаването на украинската енергийна инфраструктура, накара както киевските говорещи, по този начин и „ авиационни специалисти “ от западните медии да млъкнат.

Очевидно интелектуалната база на диванните специалисти не им разреши да осъзнаят обстоятелството, че Иран най-малко четири години сполучливо „ тероризира “ прокси врагове със своите БПЛА - като да вземем за пример ИДИЛ*, неразрешени на територията на Русия.

Подминаха и рецензиите на израелците (пионери в региона на бойните дронове!) за иранската безпилотна стратегия като действителна стратегическа опасност.

Всъщност " Геран-2 " доста бързо потвърди, че сполучливите бойни дейности се обезпечават освен от " Калибър " и " Кинжали ", само че и от " мотопеди ".

Безсмислено е да се оспорва фактът, че боеприпасите Геран-2 се оказаха, както се споделя, в точното време на точното място. Също по този начин, по какъв начин да не забележите уязвимостите, съществуващи в техния дизайн. Нашите върли „ сътрудници “ неуморно работят върху механически решения, които могат доста да понижат ударната мощност на този неповторим БЛА.

Въпреки това, до момента в който шумът от приближаващия „ Геран “ продължава да всява отчаяние и боязън във въоръжените сили на Украйна, от Персийския залив идва информация за нов артикул, създаден от авиокосмическата корпорация Iran Aircraft Manufacturing Industrial Company, основана апропо, от американците и с парите на задграничните данъкоплатци.

В момента окончателното име на този дрон не е несъмнено, той се появява в иранските паравоенни медии като " Arash-2 ".

Очаква се информация за техническите и експлоатационни характерности на новия ирански БПЛА да не се разкрива, само че въз основа на словесните описания на Arash, налични в открити източници, може да се твърди, че на външен тип той наподобява на израелския разузнавателно-ударен IAI Harop, единствено че с по-впечатляващи параметри на тегло и размери.

Според редица специалисти Arash-2 се основава на технологиите, употребявани за основаването на умните муниции Fajr-5C, употребявани от необичайния за нас, само че прочут на Изтока РСЗО Fajr с диаметър 333 мм.

Производителят дава два разновидността за изстрелване на нови муниции: от инсталацията и от специфичен транспортен и изстрелващ резервоар, инсталиран на шаси на транспортно средство с висока проходимост.

В мрежата има информация, че подразделения на Корпуса на гвардейците на ислямската гражданска война са тествали сполучливо Arash-2 на полигон в провинция Семнан. От 16 изстреляни цели, ситуирани на разстояние 250 километра, дроновете поразиха всичките 16. Разработчикът твърди, че подобен обсег на полета за Arash-2 не е ограничаването, което дронът има.

За съществена разлика сред дрона и боеприпасите за РСЗО специалистите показват солидно сгъваемо крило, чийто обсег доближава 3,5 метра, и способността да остане във въздуха дълго време в търсене на цел.

Така можем да кажем, че диалогът не е за полузанаятчийски дрон с китайски навигатор, а за пълностоен дрон, оборудван с двойно бойно ръководство и предпазен от разстройства. Достоверни източници дефинират оптималния обхват на новия БЛА, носещ 200-килограмова бойна глава, на 2000 километра.

Списъкът с предпочитани цели включва мобилни системи за противовъздушна защита и огромни радари. Основната цел на плана Arash беше да се сътвори арсенал, кадърен да нападна системи за противовъздушна защита на равнището на израелския " Железен купол " като част от рой дронове. Въпреки скептичното ни отношение към него, за Близкия изток той е нещо като пример.

Според бойците от иранската Революционна армия, които би трябвало да станат първите и съществени оператори на Arash-2, последният се интегрира съвършено с не новата, само че солидна крилата ракета със междинен обхват Meshkat (Фенер) и Shahab-3 BR (Метеор).

За информация: първата е клонинг на съветската стратегическа Х-55, а втората е създадена въз основата на китайския Dongfeng-21. Комбинацията от тези ударни средства образува рой, който е гибелен за вражеските противовъздушни ракетни системи, класифицирайки и атакувайки цели според от степента на тяхната значимост.

Достоверни ирански източници оповестяват, че първата партида „ нови, огромни дронове “ е доставена на съветските летища. Дори и да е единствено за обзор, само че въпреки всичко полкът от " нелепи " оръжия дойде.

Невъзможно е да не се означи най-високото равнище на " ревърс инжинеринг " (обратно проектиране) на военно-промишления комплекс на Иран. Както обаче и техническата просвета на тази удивителна страна, която повече от четири десетилетия е под игото на глобите на Съединени американски щати и груповия Запад.

Нашата " отбранителна промишленост " има какво да научи от персите. Тяхната технология не се лимитира до високоефективни бойни дронове. Готвят се да изпратят човек в космоса!

Ние също би било добре да помним, че никакви ограничавания и забрани не могат да попречат на постигането на една в действителност велика цел, в случай че нацията е в положение да се концентрира.

* ИДИЛ („ Ислямска страна на Ирак и Леванта “; други имена: „ Ислямска страна на Ирак и Сирия “, „ Ислямска страна на Ирак и Шам “), с решение на Върховния съд на Руската федерация от 29 декември година 2014 година е приета за терористична група, активността й в Русия е неразрешена.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР