Не може да вкарваш актуализация на бюджета на Здравната каса,

...
Не може да вкарваш актуализация на бюджета на Здравната каса,
Коментари Харесай

Борисов: В Касата винаги има дупка, не може да даваме възможност някой да краде повече

Не може да вкарваш актуализация на бюджета на Здравната каса, и то за 200 млн., без преди този момент да си минал през министъра си, държавното управление си, без да видиш с какви пари разполага бюджетът. Плюс това сме февруари. 

Така министър председателят Бойко Борисов разяснява абсурда, който се развихри през днешния ден към шефа на НЗОК Камен Плочев. 

Здравният министър Кирил Ананиев изиска оставката на Плочев поради неговото искане за актуализация на бюджета, защото Касата дължи над 200 млн. лв. на задгранични здравни каси. Желанието на шефа на НЗОК за актуализация било изразено в писмо до Народното събрание, без то да бъде в съгласие със здравния министър и без да е разисквано от Надзора на Касата.

От НЗОК пък разпространиха известие, в което оповестиха, че здравният министър няма пълномощията да желае оставката на шефа на Касата, който се избира от Народното събрание.  От Касата показаха, че неведнъж са уведомявали здравното министерство за средствата, които институцията дължи на непознатите здравни фондове.  

" Милиарди, милиарди левове сме обезпечили за опазването на здравето в България, и то години наред. И все някак си в един миг Здравната каса излиза и има дупка. Не може единствено да осигуряваме опция някой да краде повече, каза Борисов пред публицисти в Мюнхен, помолен за коментар за обстановката. 

На въпрос дали поддържа настояването на Ананиев за оставка на Камен Плочев Борисов уточни, че всеки министър би трябвало да си довежда екип и да може да работи с тези хора, а Плочев е доведен от някогашния здравен министър Николай Петров. 

Той добави, че ще се срещне с Ананиев и Плочев, когато се върне в България. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР