Не може да спазваме закона тогава, когато ни харесва, и

...
Не може да спазваме закона тогава, когато ни харесва, и
Коментари Харесай

Гешев обвини Демерджиев, че не спазва закона

" Не може да съблюдаваме закона тогава, когато ни харесва, и да не съблюдаваме закона, когато не ни харесва. Законът е идентичен и би трябвало да е идентичен за всички български жители, в това число и за министрите ".

Това съобщи основният прокурор Иван Гешев в изявление за Българска телеграфна агенция.

Според него служебният вътрешен министър Иван Демерджиев нарушава закона, като отхвърля да бъде основан общ подобен против пазаруването на гласове сред държавното обвиняване и Министерство на вътрешните работи.

" Едва ли е добре за българските политици, без значение каква позиция заемат - министър или народен представител, или нещо друго, да не съблюдават българските закони. Това дава извънредно неприятен образец на жителите, за какво тогава чакаме жителите да съблюдават тези закони? Tочен текст в Изборния кодекс категорично регламентира задължението на основния прокурор и на министъра на вътрешните работи да се образуват взаимни щабове за битка с закононарушенията, свързани с Изборния развой ", съобщи основният прокурор.

Гешев сподели още, че " с цел да има успеваемост, би трябвало да има взаимоотношение сред институциите. "

`Не може всяка да работи поотделно, без да си взаимодейства с останалите, още повече, че е задължена по закон ", добави той.

С началото на предизборната акция основният прокурор още веднъж изпрати предложения до вицепремиера Демерджиев и шефа на ДАНС Пламен Тончев за основаване на Национално междуведомствено звено, което да се бори с търговията на глас.

Седмица по-рано обаче Демерджиев сподели, че ще откаже, както е отказал и на предходните избори.

Главният прокурор разяснява още втория лист " Магнитски " и сподели, че към този момент има каузи в правосъдна фаза или в досъдебната фаза.

По думите му би трябвало да се одобри законодателство, в границите на Eвропейския съюз като регулация, което да урежда сходни проблеми.

" Законът " Магнитски " е административен и политически инструмент. Наказателно-правният резултат е радикално друг. Те нямат нищо общо едно с друго. Това, което написа в листата за България, е това, което ние казахме, че имаме следствия и правосъдни производства. Не е наложително да има наказателно юридически резултат. Това е политически и административен инструмент, а осъждането на лица няма общо с този закон ", сподели Гешев.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР