Не може да се твърди, че човекът е нахълтал в

...
Не може да се твърди, че човекът е нахълтал в
Коментари Харесай

Експерт: Не може да се твърди, че жената е нахълтала в дома на мечката

 Не може да се твърди, че индивидът е нахълтал в дома на мечката. Това съобщи пред Българска национална телевизия зам.-изпълнителният шеф на Изпълнителната организация по горите Филип Ковашки. 

Припомняме, че мечка рани гъбарка с дете на гърба край Белица. Вчера бе издадена заповед за отстрел за животното, само че по-късно стана ясно, че тя няма да бъде убита, в случай че не повтори действието си. Протест в отбрана на живота на мечката се организира през вчерашния ден в София. 

" Разрешителното за отстрел на мечка не е обещано на ловни дружинки, а на способени държавни органи. Разрешителното няма да се извърши, в случай че няма наново нахлуване ", напомни Ковашки. 

" Навлизането в гората е безотговорно. Винаги влизайте в гората на група, която да основава звук и той да гони дивите животни. В случая на случая не е изпълнено ", разкри Руслан Сербезов, специалист по мечки. 

" Работя над 20 години с кафявата мечка – не можем да определим по какво се познава, че тъкмо набелязаната мечка е тази, която е агресирала. Животното е нападнало от боязън, в случай че е желала да убие, дамата нямаше да е жива ", разяснява специалистът. 

" Мечките са предпазен тип ", припомни Сербезов. Грозят ни санкции, в случай че продължим с убиването на животните.

Важни препоръки за напредване в гората и при среща с мечка: Не ходете сами в гората, постоянно се придвижвайте на група. Ако срещнете мечка, отстъпете гладко територията ѝ, с цел да се успокои. В краен случай използвайте лютив спрей.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР