Не може да се очакват реформи с бюджет, който се

...
Не може да се очакват реформи с бюджет, който се
Коментари Харесай

Бивши социални министри с плюсове и минуси на Бюджет 2023 г.

Не може да се чакат промени с бюджет, който се приема през юли на настоящата година , разяснява някогашният обществен министър Христина Христова в ефира на „ NOVA “. Според нея страната може да прави доходни политики , само че те ще обгръщат работещите в обществената сфера и от ден на ден пенсионната система .

Все по-голям ще става казусът с финансовата резистентност на пенсионната система , предвижда Христова. По думите й осигуровките , които внасят този месец работещите, би трябвало да бъдат задоволителни за пенсиите през идващия месец, само че стигали едвам на половина. Тя изясни, че през 2005 година на пазара на труда са излизали 100 души, като 123 са ги замествали. През 2022 година същият брой хора на пазара на труда били замествани от 69 души.

Финансистът и някогашен депутат Любомир Каримански посочи, че не се следили подобен стопански напредък и продуктивности, които да подсигуряват по-високите приходи , приближаващи ни до междинните за Европа. Той дефинира Бюджет 2023 година за неосъществим и изясни за какво:

„ Към края на май финансовата стратегия на бюджета е изпълнена на 21%, до края на годината, каквото и да направи това държавно управление, то повече от 42-3% не може да извърши от финансовата стратегия. “

Бившият обществен министър Иван Нейков счита, че Бюджет 2023 година ще стартира да се ползва най-рано от септември . Той разясни, че Общините би трябвало да създадат актуализация на бюджетите си, базирайки се на републиканския, а това означавало, че се приказва за 4-месечен бюджет.

Нейков уточни, че са отделени повече пари за култура , здраве и обществена политика , само че огромният изпит за финансовият министър и изобщо за кабинета ще бъде Бюджет 2024 година

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР