Не може да се направи съпоставка на бизнес ситуацията в

...
Не може да се направи съпоставка на бизнес ситуацията в
Коментари Харесай

Само във Varna24.bg: Шефът на Mall Delta Planet Varna с интересен коментар за пандемията


Не може да се направи параленост на бизнес обстановката в Пловдив и във Варна, защото пловдивският търговски център е на 12 година, а Mall Delta Planet Varna - на две. " Обикновено един търговски център има потребност от 2 до 4 години, с цел да проработи в цялостна мощ. Във Варна от двете години ние загубихме една. В Пловдив ни лиши 4 години, с цел да проработи мола. Въпреки, че Варна е туристически град, предходната година нямаше туристи, тази година евентуално още веднъж няма да има. Mall Delta Planet Varna има спад в приходите си към 35% през 2020 година " - сподели Ноах Мааян. 

Клиентите към този момент са се върнали в мола, макар че прекарват по-малко време там. " Всички известия на държавното управление, че комерсиалните центрове са рискови, са изцяло неоснователни и това беше доста неприятно за нас. Ако тук е рисково, какво остава за самолетите, където хората седят един до различен, подредени като сардини? Или в рейсовете? В пика на пандемията сме имали по 1200 индивида в мола едновременно. Ако съотношението е 1 човек на 10 квадратни метра, то посетителите при нас биха могли да бъдат 3500 по едно и също време. Така че това място не е рисково " - разяснява Ноах Мааян.

Още при първия локдаун предходната година в Mall Delta Planet Varna са приложени ограниченията, въведени в комерсиалните центрове в Европа, защото първоначално не е било ясно какво би трябвало да се направи и държавното управление едвам на по-късен стадий ги е дефинирало. Ръководството самó е сложило по-строги ограничения, измежду които са 1 човек на 10 кв. м., по-често и повече разчистване и стерилизация на повърхностите, които се допират от хората, по-голяма отдалеченост сред хората, които чакат отвън комерсиалните обекти, сложени са знаци със стрелки за еднопосочно придвижване на клиентите.

За интервалите на локдаун с лимитирани гости в мола наемите са били алегорични - 1 евро за целия интервал. След отварянето е направено краткотрайно понижение на наемите на тези, които по-трудно се възвръщат. Mall Plovdiv като цяло има 35% спад в приходите за 2020 година, наемателите - почти същия размер, което значи, че и страната е изгубила същия % от налози. Самите търговски центрове не са получили никаква помощ от държавното управление, единствено някои от обособените търговци са съумели да аплайват и да получат.

Бизнесменът добави, че би трябвало да се научим да живеем с вируса. " Нашето обвързване е да носим маски, задължението на държавното управление е да имунизира хората. Няколко страни в света се оправиха и 60-80 % от популацията е имунизирано. Ваксините работят - в Израел през вчерашния ден е имало 8 нови случая и всички те са били неимунизирани лица " - уточни той. Наблюденията му са, че след последното отваряне хората са доста по-дисциплинирани по отношение на ограниченията, носят маски и се пазят. 

5,5 милиона от 9-милионното население на Израел са имунизирани. В момента се чака утвърждение да се стартира имунизация и на деца над 12 години. Ако в този момент някой замине за Израел, даже да е имунизиран, той ще бъде подложен под карантина най-малко за ден, до момента в който излязат резултатите от антигенен или антителен тест. Ноах Мааян  счита, че даже имунизирането да продължи, битката с ковид не е свършила и би трябвало да продължаваме да се пазим.

" Най-вероятно един ден това ще се трансформира в елементарен грип. Дотогава решенията посредством затваряне не са верни нито за бизнеса, нито за държавното управление и бюджета. Ако на пътя умират 1000 индивида, никой не е затворил автомагистралите поради това. Тази пандемия, този вирус е част от нашия живот и би трябвало да живеем с него " - разяснява предприемачът.

Ноах Мааян има " зелен паспорт ", публикуван в Израел и с него може да се отиде на кино, ресторант, заведение и където и да било в затворено пространство с ограничения, без да бъдете ограничавани. Получил го е след имунизация и валидността му изтича 1 година след имунизацията, а, когато получиш идната си ваксина, паспортът ще бъде възобновен. 

Цялото изявление с мениджъра на Mall Delta Planet Varna гледайте в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР