„Не може да работим с Наказателен кодекс от 1960 и

...
„Не може да работим с Наказателен кодекс от 1960 и
Коментари Харесай

Стоил Цицелков: Изборната администрация работи по модел от 1991 г.

„ Не може да работим с Наказателен кодекс от 1960 и някоя година и с изборни правила, в своята философия залегнали в 1991 година Изборна администрация, която се назначава съгласно модел, който е бил съответен евентуално за 1991 година и е работил. “

Няма значение какъв брой да са членовете на ЦИК, стига те да не съставляват „ един дребен Министерски съвет или една дребна форма на нашия парламент, тъй като те това съставляват сега с квотния принцип “, означи Цицелков в предаването „ Преди всички “. В момента по думите му този модел се спуска в изборната администрация „ пирамидално “.

„ Те са на квотен принцип, съставляват партиите, които са ги изпратили и са единици тези, които могат да съставляват себе си, да имат друго мнение от това на обединението, партията или правилото, по който те са излъчени там. Това е действителността. Който и да бъде подложен в тази обстановка, това ще се репродуцира. Именно по тази причина се приказва за професионализация на изборната администрация. Най-малкото във всяка СИК най-малко един от членовете – ръководителят или секретарят, или и двамата, би следвало да отговорят на някакъв учебен най-малко, да са минали някакво наложително образование и да носят и някаква отговорност. Нека да бъдат и по-добре платени “, уточни Стоил Цицелков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР