Не може да има смяна само на премиера, цялата процедура

...
Не може да има смяна само на премиера, цялата процедура
Коментари Харесай

Георги Киряков: Има споразумение на ПП и ГЕРБ да си пазят взаимно имунитетите

" Не може да има промяна единствено на премиера, цялата процедура с избор на министри се минава още веднъж. Всичко се избира отначало. Почти несъмнено кабинет с втория мандат ще се сформира - на 99%. Дали този вид за ротационен министър председател е по-добър от експертно държавно управление с безпристрастен министър председател е различен въпрос. Всяко нещо, което се договориха, е по-добро от нови избори ", разяснява пред Нова нюз политологът Юлий Павлов.

По думите му локалните избори не са евентуална причина за разпад на държавното управление.

" Няма да има опълчване на национално равнище, а единствено на локално. Опасността идва от поставените етикети кой от коя политическа мощ е ", счита той и добави, че Гешев се пробва да забави освобождението си от Висш съдебен съвет.

Според политолога Георги Киряков ротационно държавно управление е било най-хубавият ход от Политическа партия и ГЕРБ.

" Към това трябваше да се върви без драматизации. Най-добре да се извърши целия мандат, който е 4 години, а не 9 месеца. Може да не се стигне даже до гласоподаване на кабинет, една от политическите сили може да се откаже в последния миг. Политическите сили стигнаха до единственото рационално умозаключение, като преодоляха вътрешните си съпротиви ", изясни той.

Според него основният прокурор е пасажер.

" Независимо какъв брой каузи стартира, решенията не се вземат от прокуратурата, а от Народното събрание. Има съглашение на Политическа партия и ГЕРБ да си пазят взаимно имунитетите ", акцентира Киряков.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР