Не може да има обща коалиция между Демократична България и

...
Не може да има обща коалиция между Демократична България и
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Няма да има коалиция между ДБ и ГЕРБ

Не може да има обща коалиция сред " Демократична България " и ГЕРБ, съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов " депутатът от Демократична България Ивайло Мирчев. От политическата групировка виждат решение във втория мандат, който ще бъде връчен на " Продължаваме промяната ".

" Ситуацията на ГЕРБ е като дребните деца - едно малко дете е направило доста бели и споделя на родителите си: " Аз ще се трансформира ", само че не се трансформира. Когато ГЕРБ не се трансформира, а доказателства за това има доста, няма по какъв начин да става дума за взаимоотношение и изобщо за обща коалиция. Не можем да отречем - за ГЕРБ са дали своят вот над 600 хиляди души и това е реалност. ГЕРБ е спечелилият на тези избори. Да, има следен избор, платен, корпоративен, само че той не е повече от 10-15%. ГЕРБ победиха на тези избори. Друг е въпросът откакто победиха - какво ще вършат. Защото ГЕРБ няма сътрудник. И ГЕРБ знае, че няма сътрудник доста от дълго време. Дори контактната група, която по този начин симпатично беше излъчена, няма с кой да се срещне и по тази причина се среща със самия ГЕРБ ", разяснява Мирчев.

Мирчев разяснява още, че при втория мандат чакат от " Продължаваме Промяната " доста ясно да съобщи целите си.

" Демократична България " е подготвена на доста рационално държание и поддръжка към тях, само че те са на ход да кажат по какъв начин си показват втория мандат ", добави той.

По думите му освен държанието на Българска социалистическа партия, само че и държанието на всички парламентарни сили е такова, че мъчно си показва съставянето на държавно управление. Въпреки това, съгласно него, е по-добре страната да има едно " не толкоз положително " държавно управление, в сравнение с нови избори.

" Намираме се в невиждани времена. По-добро е да има едно неприятно ръководство, едно не толкоз положително държавно управление, в сравнение с да няма парламент. Има пакет от закони, които би трябвало да бъдат признати - бюджета, за Плана за възобновяване и резистентност, за еврозоната. Добро, неприятно държавно управление...трябва тези закони да бъдат признати. Не може да вървим на избори през 3 месеца ", посочи Мирчев.

Той удостовери и че " Демократична България " няма да взе участие в договарянията с контактната група.

Ивайло Мирчев добави още, че се обрисува рекорден недостиг в бюджета и " Демократична България " ще се опълчи на това, тъй като има заплаха да влезем в дългова серпантина.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР