Не може да ги сбъркате на вкус, но не може

...
Не може да ги сбъркате на вкус, но не може
Коментари Харесай

Част от най-добрите ни готвачи представят традиционни български ястия в книга

Не може да ги сбъркате на усет, само че не може и да ги познаете на фотография. 20 от най-хубавите ни готвачи оферират по 4 свои прочита на обичайни български ястия. След като получиха номинация в влиятелния конкурс за готварски книги " Гурманд ", актуалните предписания за непреходни ястия скоро ще се снабдят и с българско издание.

- А това, в случай че познаете какво е? Свинско със зеле!

Само, че зелето е във тип на чипс. Ето по този начин наподобява тараторът. А за тази рецепта е употребен специфичен тип зелен домат.

Милен Панев, готвач: Това не е домат, това е заешко месо, което е направено по една техника - meat the fruit се споделя. Добре би било ние като готвачи да го вършим все по-често това нещо, да презентираме нашата храна, нашите усети, нашите обичаи по малко по-различен метод. Това е концепцията на доста сътрудници, които диктуват модата в кулинарията. Тук са събрани доста експерти, а никой не го е правил това цялото нещо.
Човекът, който го прави, е кулинарният фотограф Илиан Илиев. Заснема специалитетите на 20 от най-хубавите български готвачи съгласно правилото си - естествена светлина и естествена храна. И по този начин фотографиите са изядени още на момента.

Илиан Илиев, кулинарен фотограф: Понякога след 12 часа моите асистенти почват да стават нервни, че не съм приключил към този момент, с цел да има какво да опитат. 90% от храната се изяжда след фотосите. Така че мога да кажа, че съвсем всичко съм опитал от тази книга и то е почтено да бъде в тази книга освен образно.
Като това " авангардно шкембе ". Създателят му твърди, че и да не наподобява по този начин, усетът е като на бабина гозба.

Владимир Тодоров, готвач: Рецептата е доста сложна, тъй като се вършат 2 бульона, дори 3 - единият от джолан, един от език, и другият от шкембе. И това го вършим за просто ястието да стане по-интересно, да може да се сервира в по-модерни заведения за хранене. А за шкембето у дома, което баба ми прави - то отново е ужасно! То е доста хубаво!
С умеенето си да храни окото фотографът получава следващата си номинация за кулинарен Оскар.

Илиан Илиев, кулинарен фотограф: Книгата е в топ 3 за света номинирана и края на май Gourmand awards ще оповестят на кое място сме. Номинацията беше подредена по азбучен ред и естествено България беше първа, тъй като нямаше Австрия, примерно. И нямам нищо срещу да продължи тая ранглиста и в крайния резултат.
В началото на май ще бъде готово и българското издание на книгата.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР