Не може да е силна позицията ни да не изпращаме

...
Не може да е силна позицията ни да не изпращаме
Коментари Харесай

Доц. Георги Цветков: С позицията си за Украйна минираме собствената си сигурност

Не може да е мощна позицията ни да не изпращаме въоръжение в Украйна. Аз съм сигурен, че до това ще се стигне, а съгласно мен това трябваше да стане още на втория ден от войната. Смятам, че с тази позиция България основава нерешителност освен на открито, само че вътре. Това съобщи в ефира на доцент Георги Цветков, специалист по сигурност.

Тази нерешителност основава поле за целенасочени внушения, че България би трябвало да стои по-встрани, по-прикрити. Това няма по какъв начин да ни направи положителни пред Русия, само че ни прави ненадеждни съдружници в НАТО. След като войната стартира, нямаше място за дебата. Този спор е почнал още през 2014 година С тази позиция минираме личната си защита. А единственият бърз метод да го предотвратим е разполагането на натовски сили. Ние не можем бързо да създадем личен потенциал, ще ни би трябвало 6-8 години, аргументира позицията си специалистът.

По думите му бързо решение на спора в Украйна няма да има. На Балканите също има конфликтни точки. Затова е значимо по какъв начин държанието ни ще се отрази на помощта, която ние може да желаеме в бъдещи моменти на рецесии в района, уточни Цветков.

Той е уверен, че Украйна няма да капитулира, украинските сили се мобилизират…И тогава може да се надяваме на дипломатическо решение. И двете страни обаче към момента не са изчерпили своя военен потенциал, макар че руснаците са с стеснен към този момент военен потенциал.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР