Не мога да твърдя, че в строителството има корупция. Това

...
Не мога да твърдя, че в строителството има корупция. Това
Коментари Харесай

Бившият регионален министър по куп възлови въпроси: Трудно мога да ви отговоря

Не мога да настоявам, че в строителството има корупция. Това съобщи към този момент някогашният районен министър Николай Нанков в коментар по отношение на оставката си и случилото се на пътя край Своге, където при автобусна злополука преди към този момент над седмица починаха 17 души.
Министърът не можа да отговори изрично на няколко основни въпроса в изявление за bTV. Той беше запитан за какво срокът за довеждане докрай на пътя е бил на процедура продължен двойно и думите му бяха " мъчно мога да ви отговоря " . Нанков призна, че удължаването не е било обвързвано с искане на неустойки от страна на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) от обединяването " Трейс Своге ", което рехабилитира пътя. Припомняме, че пътят е признат чак 2016 година, а още след автобусната злополука " Трейс " разгласи, че оборудването е приключено през 2014 година и че не знае кой го е поддържал - това било отговорност на АПИ.
Отделно някогашният министър призна и, че това, че пътят имал паспорт, не носело цялостна гаранция за качество , само че с уточнението, че това е негова позиция.
Попитан по какъв начин му се коства и дали е морално, че акционери в " Трейс груп холд " АД са били земеделският министър Румен Порожанов и ръководителят на правната комисия в Народното събрание и народен представител от ГЕРБ Данаил Кирилов, Нанков също не отговори и препрати въпроса към тях . Припомняме, че с изключение на Порожанов и Кирилов като акционери в " Трейс " се появиха имената на настоящия общински консултант в София и някогашен министър на стопанската система и енергетиката от първото държавно управление на Бойко Борисов - Трайчо Трайков, както и някогашният ръководител на Българска социалистическа партия и на Народното събрание Михаил Миков, и актуалният народен представител от Българска социалистическа партия Антон Кутев. Като акционери те не са имали право на глас, а са получавали единствено дивиденти. Порожанов категорично посочи в края на седмицата, че е продал акциите си преди да стане министър. Миков пък изясни, че дал пари на медиатор да ги влага от негово име, като и двете самопризнания пристигнаха пред организация ПИК, която от дълго време е считана за тясно доближена до депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски.
Нанков разгласи и, че по отношение на варовика, който се намира в асфалтовата примес по пътя към Своге, ще приказва единствено с документи. Той не се отхвърли напълно от думите си от предходната седмица, че не трябвало да има варовик, а разясни, че може да има несъмнено количество и става въпрос какво да е количеството съгласно пътя - в случай че е по-натоварен, за тежкотоварни транспортни средства, следва пропорцията да е друга от тази, която се ползва при по-лек трафик.
За край някогашният районен министър разгласи, че бъдещето му е отворено и перспективно. " Мога да подкрепя доста процеси, освен в политиката и страната ", решително сподели той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР