Не мога да очаквам инфлация по-малка от 25-30%. При тази

...
Не мога да очаквам инфлация по-малка от 25-30%. При тази
Коментари Харесай

Мика Зайкова прогнозира инфлация от 25%-30%

Не мога да чакам инфлация по-малка от 25-30%. При тази обстановка и наша неопитност тя ще пораства и в случай че някой мисли, че веднага юни месец ще стартира да пада, не съм съгласна, тъй като няма никакви предпоставки главните запаси - стратегическите артикули и енергоизточниците, да паднат. Това сподели икономистът Мика Зайкова в предаването „ Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

Инфлацията, която регистрират „ Евростат " или Националната статистика - надлежно от порядъка на 8,4% и 10%, е изгладеният показател, разясни специалистът. „ Вътре флуктуациите на продуктовите цени ги няма ", сподели тя.

Спекула има, само че има и аргументи цените да порастват, акцентира Зайкова. Според нея страната би трябвало да откри в точния момент различни снабдители на продуктите, които до момента сме внасяли от Русия, и да контракти търпими цени. В противоположен случай се чакат банкрути на предприятия.

Според някогашния министър на правораздаването Зинаида Златанова войната в Украйна ще има дълготраен резултат върху взаимоотношенията сред Западния свят и Русия. Санкциите върху Руската федерация са инструмент на общата външна политика и политиката на сигурност и не трябва да се търсят единствено стопански причини в тях. „ Естествено, че ще има усложнения и в Европа от тези наказания, само че задачата е да не се разреши на Путин да финансира своята война ", съобщи Златанова.

Войната е заварила страната ни безусловно неподготвена освен в енергийно отношение. „ По-голяма взаимозависимост от Русия от времето на Бойко Борисов България не е била. Неговите три държавни управления не направиха безусловно никакви стъпки за енергийна диверсификация на България - тотална взаимозависимост от Русия, която той усили, освен не понижи. България няма и бежанска политика. Третата политика, която също липсва, е във връзка с българската стопанска система и компаниите ", акцентира Златанова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР