Не мога да кажа дали в момента в Черно море

...
Не мога да кажа дали в момента в Черно море
Коментари Харесай

Екоминистърът Юлиян Попов: Не мога да кажа дали в Черно море има мини

Не мога да кажа дали сега в Черно море плуват мини , само че това е една от дилемите ни – да ги следим. Това съобщи в предаването „ Тази заран “ министърът на околната среда и водите Юлиян Попов, който беше част от формалната българска делегация в Украйна.

„ Войната в Украйна е въпрос на сигурност в цяла Европа и тя има доста измерения. Моето присъединяване в делегацията беше обвързвано с това България, дружно с Германия и Финландия, да бъде ко-лидер на екологичното възобновяване и поддържането на екологична сигурност в Украйна. Най-малкото ние разделяме Черно море с тази страна, а знаете какво стана предходната година “, разясни той.

Споразумението ще бъде подписано на 11 януари в Истанбул

Министър Юлиян Попов разясни, че уговорките ни са експертни, политически и координационни. „ Екологичните вреди са големи. Те не са единствено национални, те са интернационалните “, разясни той.

От думите му стана ясно, че Украйна има работа, която „ пресмята в ход всички вреди нанесени на околната среда “. „ Практически това е първата война в света, която се осчетоводява в действително време. Това е доста забавен феномен. Изчислени са вреди за стотици милиарди “, сподели още той.

Няма терзания, свързани със зоните за къпане, прецизират от Министерството на околната среда и водите

Юлиян Попов изясни, че най-голямата вреда на околната среда е нанесена при взривяването на язовир „ Нова Каховка “. Според него е мъчно да се реши дали оборудването би трябвало да се възвърне такова, каквото е било преди месеци, или би трябвало да се премине към различен вид възобновяване.

„ Министерството на околната среда на Украйна е малко като ведомство, само че към него работят доста хора. Ето за какво те регистрират огромен брой жертви “, сподели още министърът.

Коалиционното съглашение да е съгласно електоралната тежест, желаеха от ГЕРБ

Той отхвърли да разяснява идната ротация, която по стратегия би трябвало да се реализира на 6 март. „ Не ме питайте за ротацията, нищо не мога да ви кажа “, уточни той.

Юлиян Попов обаче посочи въпреки всичко, че всички решения и оценки на министрите се вършат от премиера акад. Николай Денков и вицепремиера и външен министър Мария Габриел. Ако получи покана, той е подготвен да остане министър на околната среда и водите след ротацията. 

Вижте във видеото какво сподели той за разрушаването на дюните по родното Черноморие.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР