Не мисля, че в момента трябва да бием камбаната и

...
Не мисля, че в момента трябва да бием камбаната и
Коментари Харесай

Стефан Янев за ракетите в Полша: Изглежда като инцидент

" Не мисля, че сега би трябвало да бием камбаната и да споделяме, че това е мотив за паника. По-скоро наподобява като случай ". Така някогашният боен министър и водач на " Български напредък " Стефан Янев разяснява падналите ракети в Полша нощес, които убиха двама души

Преди да тръгнем да приказваме за рисковете, дано да оценим действително обстановката такава, каквато я виждаме в медиите. Факт е, че има паднали ракети на полска територия, факт е, че има убити и опустошения на място. От тук нататък дали приказваме за случай и инцидентно попаднала ракета или ракета, която от зоната на военните дейности целеустремено е била ориентирана, е рано да се отговори и безапелационна оценка могат да дадат органите в Полша, счита Янев.

Вече чухме задоволително отзиви и от американски публични източници, че евентуално става въпрос за инцидентно попаднала украинска ракета от системата за противовъздушна защита, която е била ориентирана към друга цел, само че преди да имаме дефинитивно резултати, е рано да даваме безапелационни оценки. Не бива да се слагаме в обстановка, че прегрешаваме резултатите от това следствие. Полша като страна членка на НАТО, в случай че приемем, че е нападната, се задействат процедури по член 4, изясни още Янев и напомни, че има среща на посланиците и за общото съвещание в Народното събрание, където ще бъдат изслушани службите за сигурност и външния и военния министър, уточни още Янев.

По-рано денем от ГЕРБ и Политическа партия изрекоха съпричастност за случилото се в полската страна. От Движение за права и свободи пък показаха, че първо би трябвало да се чуят обстоятелствата, а от " Възраждане " обявиха, че потребност да се изрича взаимност в този случай няма.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР