Не мисля, че сме близо до разпад. Правим всичко, за

...
Не мисля, че сме близо до разпад. Правим всичко, за
Коментари Харесай

Божидар Божанов: Не мисля, че сме близо до разпад, търсим друга формула на коалиция

Не мисля, че сме покрай разпад. Правим всичко, с цел да стабилизираме ръководството. Не е самоцел да има просто едно ръководство, което да седи там, и да не се придвижваме напред като страна. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия Божидар Божанов от „ Продължаваме Промяната ”-„ Демократична България ”.

„ Декларацията ни от петък беше в тази посока – да кажем какво не е наред в структурата, с цел да го изправим ”, изясни той.

По думите му едно съдружно съглашение е инструмент, когато имаме коалиция. „ Това сега е особена формула – то не е коалиция, въпреки да има външните белези на такава. Няма го това равнище на доверие, което допуска една коалиция. Затова настояваме да намерим други формули. ”

„ Управлението вътре всъщност не е съдружно ръководство. От началото ни беше ясно, че няма да е лесна структура. Затова поискахме тези гаранции – да подсигуряваме, че някакви планове, които и двете страни сме обещавали, ще бъдат изпълнявани ”, сподели още Божанов.

„ Предлагаме единодушие по съответни тематики, което да бъде подписано. Не бягаме от това да имаме писмени документи, въпросът е по какви тематики ”, добави той.

На въпрос дали са се накърнили, той разяснява: „ Сигурно сътрудниците от ГЕРБ считат по този начин. Политическата обстановка е токова необикновена, че няма справочник по какъв начин се прави това нещо. Измисляме го в придвижване, това води до неточности. Всички сме уверени, че страната би трябвало да има постоянно ръководство. ”
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР