Не мисля, че посещенията по светите места са били случайни.

...
Не мисля, че посещенията по светите места са били случайни.
Коментари Харесай

Български Експерти Алармират: Назрява Война!

" Не мисля, че визитите по светите места са били инцидентни. Той се е готвил. Трябва да се погледнат записите от местата, през които е минал и обитавал, до момента в който е бил на наша територия ", означи Стойчев.

На въпрос дали на Балканите терористът се е срещал с някакви балкански, сръбски паравоенни формирования, Йордан Божилов от Софийски конгрес за сигурност отговори: " Възможно е. На Балканите има такива формирования, несъмнено. От Сърбия главните задгранични бойци водят война там, където се водят борби сред паравоенни формирования - да вземем за пример на територията на Украйна. Те по никакъв метод не би трябвало да бъдат подценявани ". Той означи, че в дейностите на терориста има " прекомерно доста самореклама ", която разкрива предварителна сериозна организация.

" Аз бих позволил, че той е работил като независимо радикализирал се. Дали е поддръжник на Брайвик, е обособен въпрос. Но радикализацията върви и тя върви по разнообразни посоки. Най-опасното за България е да си отгледаме радикализация ", съобщи Божилов.

" Самият конфликт сред мюсюлманския и християнския свят води до радикализация. Днес политиците и държавниците ни би трябвало да се замислят какво би трябвало да създадем, с цел да се предпазим от такива радикални стъпки. Този човек се е замислил, че по някакъв метод неговият свят се разрушава. И той се е замислил по какъв начин да защищити страната си от мюсюлманската инвазия ", означи на собствен ред Тихомир Стойчев.

Той уточни също, че на Балканите има условия както за мюсюлманска, по този начин и за християнска радикализация.

Сънародничката ни Румяна Симова, живееща в Уелингтън, Нова Зеландия, показа във видеовръзка, че има двама арестувани за терористичния акт. " Съобщиха, че на австралиеца е повдигнато обвиняване за ликвидиране. Той не е споделил нито дума в съда, единствено е споделил, че ще се пази самичък и се е усмихвал като кинозвезда ".

" Много са факторите, които могат да радикализират една група. Днес със обществените мрежи опциите за въздействие извън са доста мощни ", съобщи Божилов. Тихомир Стойчев означи, че службите сигурно неведнъж " проспиват " терористични кафези. " Но са длъжни оптимално да приближат идеалния вид в нашите показа... Този човек е постигнал част от това, което е желал - трансформирал се е в воин, изживява се като подобен, евентуално желае да бъде " знак " за битката против радикалния ислям. Важното е за нас по какъв начин следим, какви са агентурните благоприятни условия и какво е взаимоотношението сред обособените служби. Трябва да употребяваме позитивните практики и да умножаваме опциите за партньорство във връзка с тези международни провокации ".
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР