Не мисля, че някой ще иска импийчмънт на Румен Радев

...
Не мисля, че някой ще иска импийчмънт на Румен Радев
Коментари Харесай

Петър Москов: Живеем в олигархична сглобка, наричаща себе си евроатлантическа

" Не мисля, че някой ще желае импийчмънт на Румен Радев за нарушение на Конституцията поради апела му конституционните съдии да не поставят клетва. " Това съобщи водачът на КОД доктор Петър Москов в студиото на „ Офанзива " по NOVA NEWS.

" Ако Конституцията се нарушаваше с сходен жанр изказвания на президента, премиера или на водачите на парламентарното болшинство, от дълго време нямаше да има нито един на поста си. Историята с това дали Радев е отишъл някъде или не е част от целия политически спектакъл, който се играе. По-важно е какво се случва зад кулисите и кои са кукловодите. От няколко години живеем не в демократично ръководена страна, а в типична олигархия. "

По думите му, няма значение какво ще се случи с ротацията, тъй като хората, които вземат участие в нея не са тези, които взимат решения. Той уточни, че тези, които взимат решенията са „ зад кадър “.

„ Това не е политически съюз, който води до задачите на гласоподавателите, а контракт сред до неотдавна враждуващи олигархични групи. В името на преодоляването на икономическата и политическата власт те взеха решение да спрат враждата между тях и кръстиха това „ сглобка “, съобщи Москов. Тойпосочи, че е налице капитулация „ пред левичарския дневен ред на ръководството на Европа и в стопански, и в ценностен проект “.

Лидерът на КОД сподели, че против тази „ олигархична сглобка, наричаща себе си евроатлантическа “. Нейната опция -в лицето на Българска социалистическа партия, „ Възраждане “, „ Левицата “ и президента Радев,е лява и антиевропейска.

Петър Москов съобщи, че „ демократична олигархичната сглобка и лявата антиевропейска опция имат потребност от дясна, проевропейска и консервативна такава “.

„ КОД има за цел да търси съдружници за такава опция, другояче ще продължим да живеем в този роман, “ уточни той.

За сагата в Столичния общински съвет Москов сподели, че не може да има политическо болшинство на „ Синя София “ с ГЕРБ и хората, които са издигнали „ десарски клан “ да управлява София. „ Можем да бъдем част от решението и да стартира да работи администрацията “, заключи събеседникът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР