Не мисля, че изказванията на президента Путин за Турски поток“

...
Не мисля, че изказванията на президента Путин за Турски поток“
Коментари Харесай

Захариева: Думите на Путин за „Турски поток“ няма общо с изгонения БГ дипломат

Не мисля, че изявленията на президента Путин за „ Турски поток “ имат общо с предприемане на реципрочната мярка по гоненето на български посланик. В това увери публицисти вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева по време на конференцията „ Западни Балкани “ в НДК.

Припомняме, съветският президент Владимир Путин упрекна България, че съзнателно бави плана за “Турски поток ” и той може да заобиколи страната ни, това стана ясно в диалог със сръбския държавен глава Александър Вучич.

„ Очаквано беше, макар че доста се забави реакцията на съветската страна. Още в края на октомври представителят на външно министерство направи напълно къс коментар тогава, когато ние обявихме за личност нон грата техен посланик, че най-вероятно тяхната реакция ще бъде реципрочна мярка по този начин, както се случи скоро в Германия. Така че не мисля, че има връзка сред двете събития “, добави още тя.

По думите й посочването на съответен посланик е наложително. „ Те показват, като концепцията е в действителност да бъде от същия сан. Те показват тъкмо кой посланик да бъде избран за личност нон грата “, изясни външният министър, представена от Фокус. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР