Не мисля, че има чадъри“ над директори на болници от

...
Не мисля, че има чадъри“ над директори на болници от
Коментари Харесай

Няма ``чадъри`` над болнични директори, твърди здравният министър в оставка -

Не мисля, че има „ чадъри “ над шефове на лечебни заведения от моя страна. Това сподели пред публицисти министърът на опазването на здравето в оставка Асена Сербезова в коментар за инспекциите в лечебните заведения, осъществявани от Министерството на здравеопазването.

Министър Сербезова взе участие в интернационална среща за показване на Доклада за финансова отбрана в Република България на Световната здравна организация. Срещата е под патронажа на Комисията по опазването на здравето и се състоя в Народното събрание.

Проверките в лечебните заведения изискват време, с цел да се създадат задълбочено и една инспекция не е няколко дни, някои траят месеци, защото от време на време се наблюдават интервали с години обратно, добави министър Сербезова. Все още има инспекции в ход, добави тя.

Проверки не вършим в „ 12 без 5 “, защото ние тръгнахме с ясни хоризонти от четири години и това, че този мандат бе спрян, не значи, че когато дойдат досиетата на бюрото на министъра с съответни обстоятелства и условия, той би трябвало да си затвори очите за тях “, сподели още министър Сербезова. Това са парите на всички нас, които плащаме здравноосигурителни вноски, и

Проверки на здравното министерство в няколко лечебни заведения и установените нарушавания станаха причина за освобождението на директорите на университетските лечебни заведения " Пирогов ", " Св. Екатерина " и. Данните от инспекциите бяха предоставени на прокуратурата, на ДАНС и на Агенцията за държавна финансова ревизия.

В известие до медиите преди дни той уточни нарушавания в лечебното заведение, за които е алармирал разнообразни институции, само че от тяхна страна не е имало реакция.

Новото управление на Александровска болница тогава напомни, че заварило отговорности в размер на 70 млн. лева, и че за пръв път от години лечебното заведение е отчело облага от 1,5 млн. лева

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР