Не мисля, че една държава членка може да налага каквито

...
Не мисля, че една държава членка може да налага каквито
Коментари Харесай

Росен Желязков: Очакваме да се присъединим към Шенген изцяло – и сухопътно, и по въздух

" Не мисля, че една страна членка може да постанова каквито и да е условия, тъй като това значи, че тя приказва от името на всички страни в Европейския съюз, без да има мандат. Не мисля, че която и да е страна има мандат и от Европейската комисия, и от Европейския парламент, и от останалите страни да показва условия, които стоят отвън осъществяването на критериите за участие в Шенген ", сподели Желязков, представен от Българска телеграфна агенция.

Председателят на Народното събрание разяснява и почналата процедура за промени в Конституцията на страната, като акцентира, че му е мъчно да предвижда какви оферти за промени могат да бъдат направени сред обособените четения.

" Авторите на измененията мисля, че ще се съобразят с публичните разисквания ", сподели Желязков. Попитан ще бъде ли уголемен кръгът от лицата, които могат да бъдат избирани за длъжностен министър председател, той отговори: " Моето мнение е, че би трябвало да бъде, само че дано да бъдат импортирани. Аз няма да импортирам оферти ".

Желязков разяснява тематиките след присъединяване си във Встъпителната конференция за кметовете и ръководители на общински препоръки за мандат 2023 - 2027 година, проведена от Националното съдружие на общините в Република България.

Европейска комисия дефинира като позитивно развиване предлагането на Австрия да отвори въздушните граници на Шенген за България и Румъния

Европейската комисия дефинира през днешния ден като позитивно развиване предлагането на Австрия за отпадане на граничните инспекции при пътешестване по въздух от България и Румъния. Радваме се да забележим, че нещата се движат в позитивна посока, сподели по този мотив представител на комисията на конференция в отговор на въпрос.

Разговорите не престават. Европейска комисия е подготвена да окаже нужната поддръжка, добави той. За Европейска комисия отбраната на външните граници е съществена задача и ще създадем по този начин, че да бъде обезпечено нужното финансиране, добави представителят.

Той добави, че европейската гранична работа " Фронтекс " е подготвена да увеличи поддръжката съгласно потребностите. Европейска комисия е на мнение, че България и Румъния са подготвени за цялостно присъединение към Шенген от 2011 година, уточни представителят.

Предприехме няколко задачи в България и Румъния, с цел да проверим работата на място - две предходната година и една преди месец. Резултатът беше доста явен - работата по границите се прави, както би трябвало, заключи представителят.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР