Не ми се коментира! Не мисля, че отново ще си

...
Не ми се коментира! Не мисля, че отново ще си
Коментари Харесай

Марги Хранова: Трябва ли човек да грохне, за да получи някакъв вид помощ

„ Не ми се разяснява! Не мисля, че още веднъж ще си подам документите за тази парична премия “, по този начин Марги Хранова разяснява отхвърли на страната да й присъди пожизнена парична премия за принос към нацията – самобитна пенсия за всички родни създатели с дребни или въобще никакви пенсии, разбра HotArena.
Наградите бяха основани след серия репортажи за Борис Годжунов – тежко болен и без никаква пенсия. Той, както и куп естрадни митове, се оказаха без платени осигуровки, защото документите, защитавани от тогавашната Концертна дирекция, са изчезнали.
Хранова, изпяла толкоз доста шлагери, към този момент се пенсионира с минимална пенсия. Преди три години съюзът на музикалните и танцови дейци издига кандидатурата й за пожизнена парична премия. Три години не получава никакъв отговор, до момента в който най-после излиза наяве, че не е утвърдена.

„ Трябва ли човек да грохне, с цел да получи някакъв тип помощ? Чувствам се безпределно досадна, доста е обидно да звъниш и да питаш „ Абе какво става? “. Все едно просиш тази премия. Все отново показах цяла директория документи със заслугите си и най-после комисията ги отхвърли. Много ми е обидно “, безапелационна е легендата.
„ Обидно е такива хора, дали толкоз доста на страната си, да получават мизерни пенсии “, разяснява и Вежди Рашидов. За пожизнена премия от 700 лева са кандидатсвали 133 души, от тях утвърдени са 47, предават от Телеграф.
Припомняме, че концепцията на оценката е да обезпечи старините на десетките реализатори, артисти, създатели и спортисти, които получават дребни пенсии или въобще нямат такива.
Маргарита Хранова е изпяла едни от най-обичаните български песни.

Преди три години се пенсионира с 352 лв. на месец. Тогава Съюзът на музикалните и танцови дейци издига кандидатурата й за пожизнена парична премия за особени заслуги към страната.
Наградите се дефинират от 15-членна комисия към Министерството, в която има представители на всички артистични среди.
„ Маргарита Хранова не попада измежду тези наградени създатели. Реално работата на тази комисия е в този миг да отдели в този миг тези имена, които фактически са създали по този начин, че секторът, в който са показани, да имат действителна заслуга за неговата смяна ”, сподели Елинка Михайлова, шеф на дирекция „ Сценични изкуства и художествено обучение “ към Министерство на културата.
Три години по-късно, Маргарита Хранова разбра от медията, че не е утвърдена. От министерството споделят, че законът не ги задължава да осведомят неодобрените.
Инфо: Хотарена

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР