Не купувайте онлайн лекарства и препарати срещу COVID-19. Това заяви

...
Не купувайте онлайн лекарства и препарати срещу COVID-19. Това заяви
Коментари Харесай

КЗП: Не купувайте онлайн лекарства и препарати срещу COVID-19

Не купувайте онлайн медикаменти и препарати против COVID-19. Това съобщи ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов пред Българска национална телевизия. Той изясни, че след експлоадирането на пандемията има хора, които се изкушават да бъдат ориентирани към лъжливи послания, които нямат добавена стойност. В интернет има нелоялни практики, които могат да бъдат разграничени на две групи: артикули и услуги против ковид, само че методът на тяхното показване, с което потребителите са сигурни, че обещано нещо може да им помогне.

Има към 10 случая, свързани с нелоялни търговски практики, по които КЗП са се произнесли. От 1000 до 30 000 лв. варира санкцията за нелоялните търговски практики. Маргаритов се надява на търговците, на които е наложена санкция, да си вземат записка и да не се възползват недобросъвестно от хората. Уязвимите групи, пенсионерите или болните хора най-вече биват лъгани за лепенки, препарати или внушаемост, които лекуват COVID-19.

Във връзка с направения Закон за колекторските компании, Маргаритов съобщи, че законът, който е квалифициран от КЗП и Министерство на стопанската система е добър метод да се решат връзките, които не са получили своята наредба през последните 30 години. Законът е показан за публично разискване и среща своето утвърждение, посочи Маргаритов. Законът планува да се ползва и за банковите заеми.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР