(Не)коалицията, както се определят ГЕРБ и Продължаваме промяната-Демократична България, може

...
(Не)коалицията, както се определят ГЕРБ и Продължаваме промяната-Демократична България, може
Коментари Харесай

коалицията може да се нарече коалиция - но след Нова година

(Не)коалицията, както се дефинират ГЕРБ и " Продължаваме промяната-Демократична България ", може и да се назова коалиция. Но след Нова година, когато стане ясно по какъв начин се извършват общите управнически поръчки.

Това се разбра от думите на премиера Николай Денков пред Нова тв.

Доверието се построява. Има някакви първи стъпки на взаимни дейности. Тази парламентарна сесия, до Нова година, е задоволителна да се види може ли да свършим работата и след това да градим доверие. Вторият метод, формалният, е подписването на някакъв документ - уточни Денков.

По думите му 7-дневният период в Конституцията (визира се така наречен рулетка при съставянето на държавни управления - връчването и връщането на мандати) не позволява да се сформира същинска коалиция, просто тъй като няма време за договаряния.

Денков бе запитан и каква е ролята на Движение за права и свободи. В петък се организира нещо като лидерска среща, в която обаче участваха и от Движението, което сякаш би трябвало да играе ролята на подкрепяща единствено конституционните промени групировка.

" Това, което знаем е, че би трябвало да играе роля в приемането на Конституцията. Бих се радвал и останалите да се включат, само че няма по какъв начин да стане с антиевропейската реторика. А за какво Движение за права и свободи взе участие? - Първата среща след ваканцията е, да забележим къде се намираме, в това число за бюджета - да не спорим в пленарна зала " - уточни в отговор министър председателят.
Нито телом, нито духом
За следващ път Денков показва индиферентност във връзка с признанията и на Бойко Борисов, и на Кирил Петков за присъединяване на починалия Алексей Петров при преговорите за сформиране на държавно управление. Посочи, че към момента не е разговарял със съпредседателя на Политическа партия за това (Петков бе в Съединени американски щати до момента в който водачът на ГЕРБ оповестяваше ролята на някогашната барета), само че щом било толкоз значимо, щял да го попита.

" Причината заради която споделям, че не ме вълнува е, че Алексей Петров не е навигирал съставянето на държавно управление. Аз участвах в съставянето на държавното управление. Питайте тези, които са взели участие, аз не съм. Не ме интересува, почтено, това за мен е спомагателен подробност. Алексей Петров го нямаше там нито телом, нито духом ", съобщи Денков.

Що се отнася до бащата на Кирил Петков - Петко Петков, на който също се отрежда непублична роля в политическите процеси, министър председателят уточни, че се бил виждал случайно - по митинги. " Аз с него не съм се съветвал " - отсече.
Отнема социална сила
Денков разяснява и престрелките с президента Румен Радев, както и общата им фотография от футболен мач, на която се вижда по какъв начин двамата беседват.

" Говорихме си за проблеми, които би трябвало да решаваме дружно ", изясни Денков. Надявал се, че интервалът със залповете е завършил. " Той неведнъж сподели, че е за проевропейско развиване, само че сега, в който внесеш бюджет с над 6 на 100 недостиг, изпращаш страната в друга орбита ", захапа въпреки всичко Денков служебната власт на Радев.

Влизайки в политиката съм оставил егото си встрани, няма какво да прощавам - уточни в отговор на въпрос.

А би трябвало ли отново да се повдигне тематиката с импийчмънта на Радев? - Според Деенков тази тематика ще отнеме социална сила и ще сътвори напрежение.
Шенген - може и през декември
Денков посоччи още, че не може да подсигурява, че ще влезем през октомври в Шенген, каквито бяха досегашните очаквания.

Ако доникъде на месеца обаче се спазят законодателните задължения, Австрия и Нидерландия няма да имат причини да не ни пускат,  " тъй като в този момент имат ".
Ако не през октомври, може да стане през декември - даде поръчка Денков.

Очаквайте детайлности
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР