Не желаят имунизацияПриканвали ги по няколко пътиЕдва 20 на сто

...
Не желаят имунизацияПриканвали ги по няколко пътиЕдва 20 на сто
Коментари Харесай

Едва 20% от членовете на СИК с ваксини

Не желаят имунизация
Приканвали ги по няколко пъти

Едва 20 на 100 от членовете на СИК са ваксинирани против COVID-19, откри инспекция на кореспондентите на “Труд”.

Още от началото на месец февруари в районните здравни инспекции събраха задоволително РНК ваксини, тъй че да има за всички членове на районни и секционни комисии. Пазиха ревниво препаратите, до момента в който бъдат образувани СИК-овете.

Оказа се, че множеството членове на комисии, без значение от страха от заразяване, не са поискали да се ваксинират. От 5 хиляди членове на СИК в Пиринско, едвам 10 % са се ваксинирали. Останалите са отказали, макар че са били приканени няколко пъти. Повечето обявиха, че или не имат вяра във имунизациите, или са преболедували, а имаше и такива, които споделиха, че подобен вирус няма, описа ръководителят на РИК-Благоевград Мартин Бусаров.

В множеството изборни региони комисиите мъчно намират претенденти за преносимите секции, които ще обслужват карантинирани. Срокът за съставяне на тези комисии е 1 април. Единствено в Бургас има задоволително искащи да се включат в мобилните секции.

Само 15 души, сложени под карантина в община Шумен, са подали заявки, че желаят да гласоподават. Възможно е броят им да се усили в последния вероятен миг, разясняват от общината. Над 1 700 души в Шуменско са под карантина.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР