(Не)изненадващото отказване на Рафаел Надал след първия му двубой от

...
(Не)изненадващото отказване на Рафаел Надал след първия му двубой от
Коментари Харесай

Отказването на Надал направи Григор Димитров фаворит в групата

(Не)изненадващото отричане на Рафаел Надал след първия му дуел от Финалите на АТР в Лондон направи Григор Димитров любимец за първото място в група “Пийт Сампрас”. Матадора загуби трагично в три сета от Давид Гофен в първия си и единствен мач в зала “О2 Арена” и по-късно разгласи, че болките не му разрешават да продължи присъединяване си.

Отказването на международния номер 1 автоматизирано направи Григор Димитров любимец за класиране на полуфиналите, тъй като резервата на Матадора Пабло Кареньо-Буста няма впечатляващи резултати на твърди кортове, още по-малко в зала, където настилката е доста бърза.

Simply sublime from @GrigorDimitrov... #NittoATPFinals pic.twitter.com/NHgfGkpPZZ
— Tennis TV (@TennisTV) November 13, 2017
Григор Димитров има две победи и две загуби от Кареньо-Буста, като и двете провали са на клей. Тази година във втори кръг на “Ролан Гарос” испанецът надви със 7:5, 6:3, 6:4, а предходната в първи кръг на “Мастърс”-а в Мадрид, също на клей, Кареньо Буста печели със 7:6(3), 6:3.

Хасковлията обаче завоюва безапелационно единствения им конфликт в зала - в първи кръг на “Мастърс”-а в Париж с 6:4, 6:1 през 2015-а. Другият триумф на Григор е в първи кръг още веднъж в Мадрид през 2014 година с 6:2, 6:4.

Пораженията на клей от Кареньо-Буста не трябва да се взимат поради преди мача на двамата в Лондон, тъй като настилката в зала “О2 Арена” е несравнимо по-бърза от клей корт. Също по този начин на закрити твърди кортове в кариерата си Кареньо-Буста има 14 победи и 17 провали, както и общо 49 триумфа и 50 загуби на твърда настилка. Кареньо-Буста се показва най-добре на мудни кортове, а на бързи не е по никакъв начин величествен досега, като даже няма триумф в петте си мача на трева. През 2016-а той завоюва купата в Москва в зала, само че шампионатът е от категория АТР250 и по пътя си към триумфа Кареньо-Буста не е срещнал единствено един състезател от топ 50 - Фабио Фонини на финала, който по това време е точно 50-и.

Jaw-dropping from @GrigorDimitrov - on break point as well! #NittoATPFinals pic.twitter.com/pnqT9MvvOP
— Tennis TV (@TennisTV) November 13, 2017
При състояние че Григор Димитров завоюва против Доминик Тийм, а Давид Гофен съкруши Рафаел Надал, то точно белгиецът се обрисува като най-опасният конкурент на хасковлията в група “Пийт Сампрас”. Двамата играха три пъти тази година на допустимо най-бърза настилка и Григор завоюва безапелационно четвъртфинала в Australian Open и финала в София, като отстъпи на четвъртфиналите в Ротердам.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР