Не изключвам ескалация на конфликта в Близкия Изток. В момента

...
Не изключвам ескалация на конфликта в Близкия Изток. В момента
Коментари Харесай

Дипломатът Любомир Кючуков разкри какво трябва да се случи първо, за да спре войната в Украйна

Не изключвам ескалация на спора в Близкия Изток. В момента там се води война с недържавни структури, която излиза отвън района на Близкия Изток. Ударите против хутите имат две страни. Единият е свободата на коробаплаването в Червено море, другият е кой и по какъв начин употребява оръжие. Видяхме, че страните от Европейски Съюз не поддържаха тези удари. Говоря за Испания, Италия, Франция. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12415
Това сподели в предаването " Денят онлайн " по NOVA NEWS дипломатът и някогашен зам.-министър на външните работи Любомир Кючуков, който разяснява последните интернационалните събития.  

" Израел господства на терен, само че губи политически. Южна Африка вече заведе дело против Израел в Международния съд на Организация на обединените нации. В Европа позициите по отношение на Израел са доста разнопосочни. Повечето страни си мълчат и изчакват. Единствено Ирландия поддържа желае на ЮАР и незабавното прекъсване на огъня. Германия е на другия полюс и поддържа безусловно Израел. Преговори не се водят през медиите. Хутите насочиха политическо обръщение през медиите към всички нас от Запада. България е част от общата позиция на Европейски Съюз, само че все още такава обща позиция няма. На последния Европейски съвет стана ясно, че няма никакво сългасие в Европа по тематиката за войната и филантропичната рецесия, която разделя европейските общества, тъй като там има огромни мюсюлмански групи. Настроенията са разграничени на две - антисемитски и антипалестински ", добави той.  

" Съединени американски щати не признават независимостта на Тайван, само че поддържат демокрацията там. Има сериозна заплаха Тайван да се трансформира в трета гореща точка след Украйна и Близкия Изток. На форума в Давос ще се търси решение на казуса в Украйна. Кандидати за медиатори сред Украйна и Русия има задоволително, само че първо би трябвало да има политически воля сред двете страни за подписване на помирение и започване на договаряния. Преди това да се случи, няма по какъв начин да приказваме за решение на казуса. Никога не трябва да изключваме вероятността за ескалация на войната, само че съгласно мен по-скоро се върви към един вид заледяване на спора ", разяснява Кючуков изборите в Тайван и войната в Украйна. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР