Не изхвърляйте картонените кори за яйца, те ще ви помогнат

...
Не изхвърляйте картонените кори за яйца, те ще ви помогнат
Коментари Харесай

Не изхвърляйте картонените кори за яйца, те ще ви помогнат в градината и барбекюто

Не изхвърляйте картонените кори за яйца, те ще ви оказват помощ в градината и барбекюто. След закупуването на този артикул във всяка кухня се натрупват картонени кутии за  яйца, само че не бързайте да ги изхвърляте.

Защо да пазите картонените кори за яйца

Тази опаковка, изключително направена от сив картон и без никакви надписи или щампи, нормално е биоразградима и затова неутрална за околната среда.

Картонените кори за яйца са потребни в градината в този момент и ще бъдат потребни скоро, когато стартира сезонът на барбекюто.

Картонените кори за яйца като мини саксии за разсад

Най-очевидната приложимост на тавите за яйца е като мини саксии за растения. Те могат да сеят да вземем за пример домати за по-късен разсад. Такива контейнери нормално са скъпи в магазините.

Можете също по този начин да поставите такива саксии непосредствено в земята, за разлика от пластмасовите. Това е идеално място за поникване на растения, които първоначално не се нуждаят от доста място.

Как да използваме картонените кори за яйца по време на барбекю?

Такава опаковка, без непотребни украшения (слоеве багра или пластмаса), служи и като екологично чиста запалка за барбекю. Екологичните запалки могат да бъдат доста скъпи.

Подпалките от рециклиран картон, за разлика от химическите подпалки, наситени със запалими субстанции, не отделят нездравословни изпарения и неприятни миризми. Целулозата обича огъня и елементарно го улавя, което разрешава на въглищата или брикетите да се нагряват по-бързо и затова да се насладят.

Източник – PrzyślijPrzepis./Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР