Не изхвърляйте бутилките от вино. И не ги трупайте в

...
Не изхвърляйте бутилките от вино. И не ги трупайте в
Коментари Харесай

Зелена светлина: Изкуство от бутилки за вино

Не изхвърляйте бутилките от вино. И не ги трупайте в килера. А ги превърнете в изкуство. Възможно е. Трябва единствено фикция. В един испански ресторант ненужните винени бутилки получават нови, красиви форми.

Хуан Рока, основен готвач: Готвенето е доста мощно оръжие за провокиране. Очевидно е, че в последно време майсторите готвачи са увлечени по дела като запазване на околната среда и естествените запаси. Започнахме с концепцията за нещо изобретателно, нещо, което до момента не е правено. Или най-малко не е правено по този метод.
Клиентите на ресторанта несъмнено са фенове на виното, тъй като съгласно статистиката годишно там се употребяват 22 000 бутилки. Два пъти през седмицата се прави асортимент на шишета, които са подобаващи да бъдат превърнати в красиви предмети.
Елена Портильо, майстор: Преди да влязат в ресторанта, клиентите се отбиват в ателието. Харесва им да гледат по какъв начин купчина от бутилки се трансформира в красиви чинии.
Ресторантът е прочут в Испания. Отличен е с три звезди " Мишлен ", поради умелото съчетаване на обичайни артикули от Каталуния с новаторски техники на готвене. Определено, обаче, преработването на бутилките завоюва нови клиенти на ресторанта.
Елоиз Вилясека, началник на бранш нововъведения: Знаете ли, клиентите постоянно желаят да си вземат за спомен някоя паница или уред от винените бутилки.
Следващия път, когато в дома Ви се натрупат бутилки от вино, не ги изхвърляйте. А погледнете на тях като източник на ентусиазъм.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР