Не искаме да имаме нищо общо с вас, отвърна Тома

...
Не искаме да имаме нищо общо с вас, отвърна Тома
Коментари Харесай

Андрей Гюров: Няма да подкрепим предложения кабинет, програмата е прекопирана от нас

Не желаеме да имаме нищо общо с вас, отвърна Тома Биков от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили

" Продължаваме Промяната " (ПП) няма да поддържа кабинет, препоръчан от ГЕРБ, съобщи от парламентарната естрада ръководителят на групата Андрей Гюров.

Народното събрание разисква проектокабинета, препоръчан от проф. Николай Габровски, номиниран за министър председател от ГЕРБ-СДС. По думите на Гюров зад експертните кабинети нормално стои нечия друга политическа воля. Той добави, че експертното държавно управление, посочено от Габровски, е заслон, зад който се крият ползи на разнообразни обединения по ползи. Готови сме да поддържаме обособени политики, значими за страната и българските жители, акцентира Гюров. По-скоро значими за този кабинет са локалните избори, считат обаче от Политическа партия, предава Българска телеграфна агенция.

Вие от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи свалихте кабинета " Петков ", хвърлихте страната в политическа неустановеност и предизвикахте предварителни избори, продължи Андрей Гюров. Той уточни, че преди една година държавното управление на Промяната се е заклело в тази зала. Това беше държавно управление, което се образува, с цел да основава фантазии и очаквания, а не да ги лишава, акцентира ръководителят на парламентарната група на Политическа партия. Поемахме отговорности и ги решавахме, макар неналичието на градивна съпротива, посочи той. Обещахме да свалим модела ГЕРБ-ДПС, не тъй като ненавиждаме някого, а тъй като обичаме България, разгласи Андрей Гюров.

Не желаеме да имаме нищо общо с вас, няма да имаме нищо общо с вас, вие сте нашият главен политически конкурент, реплекира го Тома Биков от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили.

Изминаха два месеца от изборите - време, в което българските жители чакаха Народното събрание и служебното държавно управление да поемат отговорност - нов бюджет с обновени данни, със обществени заплащания, поддръжка за бизнеса, законодателство, обвързвано с Плана за възобновяване и резистентност, решителни дейности в посока същинска и дълбока правосъдна промяна, както и същински старания за влизане в Шенген, изброи Гюров. Вместо това - в многочасови съвещания Народното събрание се занимаваше интензивно с връщането на хартиената бюлетина, уточни депутатът.

Днес вие ни оферирате държавно управление, което не извършва първото най-важно изискване - да може да носи политическа отговорност. Виждаме по какъв начин за следващ път, когато чака тежък мач, Бойко Борисов отхвърля да излезе на терена, разясниха от Политическа партия. Те имат подозрения за предлагания експертен кабинет, тъй като всяко държавно управление би трябвало да бъде издигнато и подкрепено от политически фигури. По думите на Андрей Гюров страната ни има горчив опит с експертни кабинети, те са се появявали във времена на неустойчивост и са доказвали своята неспособност да бъдат самостоятелни. Той даде образец с държавното управление на Любен Беров, на Пламен Орешарски. За страдание, тази воля, очевидна или прикрита, докара България до челните места на всички отрицателни ранглисти, уточни ръководителят на парламентарната група на Политическа партия.

Проектоправителството на Николай Габровски не дава отговор и на второто значимо за Политическа партия изискване - да взима самостоятелни решения. Голяма част от посочените имена на специалисти са от банките с фрагменти и чекмеджетата на тройната коалиция на ГЕРБ и президента Радев, изясни Гюров.

От Политическа партия считат, че седемте целта на проектокабинета са като прекопирани от тяхната стратегия.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР