Не искам да употребя думата цирк, защото в цирка хората

...
Не искам да употребя думата цирк, защото в цирка хората
Коментари Харесай

Мика Зайкова за 45-ото НС: В цирка хората се трудят, а там е лудница и не работят

Не желая да употребя думата цирк, тъй като в цирка хората се трудят, работят, това е изкуство и ние им се радваме. Там е лудница. Там хората не работят.

Това съобщи депутатът доайен от " ИТН " Мика Зайкова, която имаше достойнството да открие 45-ото Народно заседание.

" Първо желая да се извиня на българския народ, че не бях добра орисница, тъй като Народното събрание кажи речи свърши доста малко работа. Направи нещо значимо. Да пресечем най-малко купения избор и да дадем право на всички български жители, където и да се намират по света, да могат да гласоподават.

На въпрос дали ще бъде и в идващия парламент, тя отговори: " Ако е рекъл Господ. Ще оказвам помощ на сътрудниците и в идващия парламент ".

Според нея всичко се е предписание, с цел да се стопира работата. Тя разяснява, че е безпределно възмутена от отношението на цялото държавно управление на Бойко Борисов към висшия орган на властта.

" Един министър не можах да чуя там. С изключение на Теменужка Петкова, чието държание беше просто скандално. Когато на нея народен представител ѝ задава въпрос, тя стоеше в тил в една доста неприлична поза и си шушукаше нещо с Десислава Атанасова. Кирил Ананиев пристъпваше като ощипана девойка, пристигна и избяга ", разяснява Зайкова.

Тя сподели, че е желала да направи най-малко едно нещо за хората, обвързвано с преизчисляването на пенсиите.

" Движение за права и свободи измисли врътки и фитки. Има ли предложение, при съществуване на предложение не можеш да гласуваш в същия ден, а би трябвало след три дни да гласуваш на второ четене закона. Това го направи Движение за права и свободи. Всички гласоподаваха " за ", само че едни гласоподаваха лицемерно, а други в действителност от сърце.

Според нея на всеки пет години би трябвало да се преизчисляват пенсиите, би трябвало актуализация на бюджета, тъй като по думите ѝ пари постоянно има.

" В бюджета не са планувани 50-те лв. на Бойко, нали, но ги даваше. Ние викахме финансовия министър да пристигна и да каже има ли, няма ли, какъв брой не стигат, тъй като трябваха за половин година 185 милиона на месец или 1 110 000 лева Фискалният запас той сподели, че е цялостен - 8 милиарда и половина. Ама не пристигна ", разяснява още Зайкова.

На въпрос за какво от " ИТН " не направиха държавно управление, тя съобщи, че няма по какъв начин да имат доверие на партиите на статуквото, тъй като още на другия ден, откакто от " ИТН " са върнали мандата, те са удостоверили думите на Слави Трифонов.

" За да направиш нещо, би трябвало да имаш устойчиво държавно управление. Иначе ставаш подвластен от тях - каквото ти кажат, другояче не става. Ето по тази причина не направихме държавно управление. Защо не го направи Корнелия Нинова? Преди това тя приказва по какъв начин ние сме предатели, по какъв начин не поемаме отговорност, а тя за какво не пое? Защото не може ", сподели още Мика Зайкова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР