Не искам да коментирам тази тема, тя не е моя.

...
Не искам да коментирам тази тема, тя не е моя.
Коментари Харесай

Борисов за предложението Димитър Главчев да оглави и външно министерство: Тази тема не е моя

Не желая да разясня тази тематика, тя не е моя. Това съобщи пред публицисти в Пловдив водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, отговаряйки на журналистически въпрос, обвързван с предлагането на служебния министър председател Димитър Главчев той да поеме и Министерството на външните работи.

„ Аз споделих, че партия ГЕРБ не приема услужливите медии на партиите на смяната да зададат нито един път въпроса би трябвало ли да се смени строителният министър, чийто наследник е кмет на „ Подуяне " от Политическа партия, а майка му министър ", попита Борисов.

„ Той беше определен за началник на Сметната палата, а новата Конституция го изпрати на най-отговорното място в страната ", сподели Борисов за служебния министър председател. Той уточни, че досега пост на министър председател се е заемал с над 100 депутати зад него, а ГЕРБ е била първа политическа мощ, с мощни обединения. " Тогава управляваш със размах, тъй като имаш доверие зад себе си ", сподели Борисов и добави, че в този момент без партия, без нищо внезапно се дава цялата власт в страната. По думите му от партията са се подготвяли за тези постове, а той преди да бъде министър председател е бил основен секретар, два пъти кмет на София, имат екипи.

Бойко Борисов разяснява и разисквания контракт с турската компания „ Боташ ". „ Към днешна дата той е неблагоприятен, само че когато пристигна възбраната за съветски газ в Европа, тогава той ще стане преференциален ", счита водачът на ГЕРБ. Той уточни, че 10 месеца не е правена никаква диверсификация и попита по какъв начин гласоподавателите на ПП-ДБ си изясняват, че всеки ден сред 8 и 10 млн. кубика съветска газ влизат в България. Десет месеца не са създали нищо, с цел да прекратят този контракт, в случай че е бил неприятен, добави Борисов.

Според него войната в Украйна ще продължи дълго и както се забрани съветския нефт, ще се забрани и съветската газ. " Тогава моята предвидливост да закупим 20 % от терминала в Александруполис, голямата инфраструктура на газовия хъб " Балкан " или Балканския поток и с другите пристанища за полутечен газ в Турция дават на България извънредно геостратегическа опция да диверсифицира на 100 % Украйна, когато спре съветския газ ", сподели водачът на ГЕРБ. Според него тази възбрана ще пристигна когато Европа си направи пристанищата за полутечен газ. " От желанието им да нападат ГЕРБ за Балкански поток и да нападат Радев поради " Боташ " излезе, че ние имаме 11 платени танкера - един стои в Турция и нито един не е влезнал в България, и това при министър председател Денков и министър на енергетиката Румен Радев ", разяснява Борисов.

Когато става въпрос за стратегически за времето неща, би трябвало политическата класа да бъде по-отговорна и да не нападна това, което през днешния ден не е преференциално, сподели още той. По думите му и сега договорът " Боташ " дава положителни благоприятни условия. " Ако имахме положителни търговци тези 11 кораба да сме ги прекарали, само че просто експертизата и държавническото отношение липсват ", разяснява Борисов. Според него съветската газ ще бъде спряна когато в Германия и Холандия тръгнат терминалите за полутечен газ и корабите влязат от всички страни в Европа. Борисов уточни, че България има най-хубавата инфраструктура и 80 % от компресорите в задачите Балкани са в " Балкански поток " в България. Това е печатница за пари за българите и е 100 % българска, добави водачът на ГЕРБ.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР