Не искам да говорим за трети мандат преди да сме

...
Не искам да говорим за трети мандат преди да сме
Коментари Харесай

Радев: Парламентът се дави все повече в скандали и предизборно говорене


„ Не желая да приказваме за трети мандат преди да сме изчерпили всички благоприятни условия към втория мандат. Ако стигнем до трети мандат, ще разглася решението си в период. По-важното за мен е, че Народното събрание очевидно се дави от ден на ден в кавги и предизборно говорене, а има значима работа “, съобщи президентът Румен Радев.

Той още веднъж прикани да бъдат признати антикорупционният закон и законът за отговорността на основния прокурор.

„ Ако този парламент не ги одобри, ние няма да може да се възползваме пълноценно от този голям триумф, който постигнахме на дипломатическия терен и на най-високо политическо ниво. За първи път България получи ясна поддръжка и дата за Шенген – най-късно октомври 2023 година Критично значимо е тези два закона да бъдат признати “, сподели президентът.

Румен Радев сподели, че националната сигурност на страната е непрестанен ангажимент и старания освен на Министерството на защитата, само че и на всички политици и на цялото общество.

„ Взе се решение за ескадрилата F-16, само че до момента в който окомплектоваме цяла боеспособна ескадрила ще минат доста години. Минимумът е 2028-2030 година Дотогава би трябвало да намерим решение. Вариантите, по които работят в Министерството на защитата са изтребители втора употреба на лизинг от съюзническа страна “, сподели още президентът.

Радев поздрави всички военнослужещи с днешния празник и им пожела здраве, сили и сила.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР