Не ги хидратирате Като за всяко нещо в човешкото тяло,

...
Не ги хидратирате Като за всяко нещо в човешкото тяло,
Коментари Харесай

Това са ужасните неща, които причиняваме на ноктите си и това ги прави толкова чупливи

Не ги хидратирате

Като за всяко нещо в човешкото тяло, по този начин и за ноктите е от изключителна важност  те да бъдат добре хидратирани, а това ще постигнете освен с крем по ръцете, само че и на ноктите. Масажирайте добре плочките и добавяйте масло за кутикули, когато се грижите за ръцете си.



Използвате лакочистител с ацетон
Как да се оправим с чупливите нокти
Чупливите нокти са проблем, който визира доста хора. Ако и вие сте един от тях – ноктите ви са чупливи, меки и най-много постоянно се...
Прочети повече
Не използвайте сходен, почиствайки ноктите си, тъй като той изсушава плочката на нокътя, както и кожичките към нея, а по този начин ноктите стават чупливи. Затова просто търсете лакочистител без ацетон, а в случай че намерите такива с витамини и масла, толкоз по-хубаво за ноктите ви.

Не се храните вярно

Разбира се това, както и хидратацията, е едно от сякаш очевидните неща, които постоянно подценяваме, само че несъмнено би трябвало да споменем: Правилната диета прави тялото и неговите елементи здрави и неразрушими.

Пилите ноктите напред-назад

Макар и да не е нещо доста известно и такова, на което обръщаме особено внимание, при пиленето също позволяваме съществени неточности, като да вземем за пример тази, че не го вършим в една посока. Не би трябвало да е в никакъв случай отвесно, с цел да не нараняваме плочката и кутикулите.
За здрава коса и нокти яжте тези храни
Листни зеленчуци Ако желаете да бъде неотразима, приемайте повече зелена храна. И по-точно тъмно зелени листни зеленчуци като къдр...
Прочети повече
Не вършиме почивки сред маникюрите

Ноктите от време на време имат потребност от отмора и е хубаво да им я даваме сред маникюра, който си вършим всеки месец. Заради непрекъснатото носене на лак, те могат да изгубят естествения си искра и ще стартират да се чупят. Давайте им късмет да дишат най-малко един път или два пъти годишно, най-добре когато отивате на море през лятото, с цел да поемат хубаво светлина, море и пясък.



Миете чинии без ръкавици

Надали множеството от нас се сещат за това, само че истината е, че наложително би трябвало да мием чиниите с ръкавици, както и при разчистване с нападателни препарати. Те са същински зложелател на здравите хубави нокти и ги вършат доста по-слаби и чупливи.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР