Не е задължително Николай Хаджигенов да е част от парламентарната

...
Не е задължително Николай Хаджигенов да е част от парламентарната
Коментари Харесай

Манолова: Не е задължително Хаджигенов да е част от парламентарната група на „Изправи се! Мутри вън!“


Не е наложително Николай Хаджигенов да е част от парламентарната група на „ Изправи се! Мутри вън! “, в случай че счита да става министър с поддръжката на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Нито един от определените депутати, който си разреши да влиза в сделки за министерски кресла, за постове и за позиции, няма да бъде част от парламентарната ни група. В диалози и пазарлъци за държавно управление с партиите на статуквото - ГЕРБ , Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, не влизаме. Казали сме ясно, че ще водим диалози с „ ИТН “ и Демократична България за общи дейности след влизането ни в Народното събрание.

Това съобщи Мая Манолова от обединението „ Изправи се! Мутри вън! “ пред медиите на ексклузивен брифинг през днешния ден. Изявлението беше дружно с Татяна Дончева , която е ръководител на един от мандатоносителите на обединението - „ Движение 21 “.

Манолова е безапелационна, че изразеното от Хаджигенов тази заран по националната телевизия не ангажира обединението и е персонално мнение.

Господин Хаджигенов беше съпредставляващ на обединението „ Изправи се! Мутри вън! “ дружно с мен до провеждането на парламентарните избори. Предстои да се образува парламентарната ни група, която ще избере свое управление и свои представители, които ще показват мнението на групата. Никакви диалози от „ подготвени да се жертват “, ставайки министри, няма да са толерирани. Решенията за присъединяване или поддръжка на кабинет ще се вземат в парламентарната група. Подобни „ жертви “ са отвън „ Изправи се! Мутри вън! “. Тоест, в персонално качество и не ни ангажира, сподели още Манолова.

Наложи се да дадем този брифинг, защото реакцията след изказването на господин Хаджигенов тази заран, беше бурна и в медиите, и в обществените мрежи, съобщи Татяна Дончева. В основаването на парламент с доста нови участници в политиката е нужно по-голямо самообладание от страна на всички ни при разбиране на разнообразни изказвания. Тя добави, че ще отнеме време на хората нови в политиката да преценят изявленията си. Вероятно в доста случаи ще става дума за не напълно премерени изявления и не напълно добра преценка какви заключения могат да се създадат въз основа на тях, изясни още Дончева.

На въпрос за бъдещото държавно управление Манолова отговори, че се изчаква конституционната процедура. Борисов сигурно няма да успее да сформира кабинет, тъй като е в цялостна изолираност. Ще изчакаме предлагането на Слави Трифонов и тогава ще вземем решение за възможна наша поддръжка, съобщи тя.

Казали сме ясно какви ще са първите стъпки на „ Изправи се.БГ “ след влизането в Народното събрание, които напълно дават отговор на обещанията ни към гласоподавателите – Комисията по проверката, промени в Закона за изключителното състояние за поддръжка на микропредприятията, наранени от пандемията, Закона за частния банкрут, Закона за персоналната помощ, Закона за колекторските компании, Закона за обществените предприятия за лишаване на привилегиите на висшите държавни служители, и промени в Изборния кодекс, добави Манолова и сподели, че ще се вкара мораториум върху назначенията и състезанията във времето преди новото държавно управление.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР