Не е ясно защо е взето значително по-малко количество кръв

...
Не е ясно защо е взето значително по-малко количество кръв
Коментари Харесай

Втора експертиза не може да докаже дрогиран ли е бил Семерджиев в...

Не е ясно за какво е взето доста по-малко количество кръв от Семерджиев. Пробата му е взета и доста по-късно - 29 часа след случая поради забавения арест и неговия отвод. Така се наложило да бъде издадено правосъдно решение. 

 

В последна сметка тестът е взета в Александровска болница. Източени са единствено две банки от по 3 мл, вместо минимумът от 14 мл. Направен е само първокласен разбор, с който се открива типа на опиата, само че не и неговата централизация в кръвта. Неясно е също и за какво не е взета урина за проучване, с цел да се направи разбор по кое време тъкмо е признат този опиат и по какъв начин той би трансформирал държанието на подсъдимия все още на злополуката.

 

Вещите лица от ВМА, които бяха изслушани в правосъдната зала, настояват, че са осъществени доста нарушавания. Съдът назначи инспекция дали и по какъв начин се съхраняват кръвните проби на Георги Семерджиев. Едва по-късно ще реши допустимо ли е да се разпореди ново проучване, което да каже каква е концентрацията на опиат в кръвта на Семерджиев. На днешното съвещание още веднъж не се явиха и двете свидетелки, призовани от отбраната.

 

В момента отбраната на Семерджиев има мотив да твърди, че той не е седнал зад кормилото дрогиран и се е надрусал в часовете след случая.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР