Не е ясно точно как, дали предвид слуховете за китайска

...
Не е ясно точно как, дали предвид слуховете за китайска
Коментари Харесай

Автомобилите Lada отново на конвейера

Не е ясно тъкмо по какъв начин, дали поради слуховете за китайска интервенция в АвтоВАЗ, само че съветският авто производител стартира още веднъж работа. Това ще се случи след Великденските празници, на 25 април. Тогава АвтоВАЗ ще излезе от 20-дневната корпоративна почивка и производството ще бъде обновено и на трите линии за сглобяване на коли в Толиати и в завода в Ижевск. Информацията е Телеграм, базирайки се на свои източници в компанията.

Ресурсът прецизира, че АвтоВАЗ по време на престоя е " натрупал " ресурс от електронни съставни елементи за всички модели Lada, като се изключи един - класическата Niva Legend. Следователно е разумно да се допусна, че дефицитът на такива модели като Granta, Vesta, Largus, XRAY и Niva Travel ще намалее и дилърите ще получат нужните им наличия.

Според канала няма задоволително ABS датчици за Niva Legend и това е повода паметният всъдеход да не се създава. На въпрос на консуматори в Телеграм, каналът дава отговор, че е невероятно е да се употребяват тези съставни елементи от Niva Travel, тъй като те не са унифицирани.

Ще напомним, че от пролетта на 2021 година автомобилният колос изпитва проблеми с дефицита на електронни съставни елементи заради световния дефицит на полупроводници. През март 2022 година обстановката ескалира поради стягането на глобите на Съединени американски щати и Европейски Съюз против Русия. В края на март губернаторът на Самарска област Дмитрий Азаров сподели пред кореспонденти, че АвтоВАЗ е съумял да откри различни снабдители от Азия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР