Не е ясно дали президентът е знаел за създаването на

...
Не е ясно дали президентът е знаел за създаването на
Коментари Харесай

5 години БСП не се меси в президентската институция и искаме същото отношение и оттам

" Не е ясно дали президентът е знаел за основаването на партията на Кирил Петков и Асен Василев или това е правено от негови съветници зад тила му. Затова сме сложили този въпрос, с цел да има ясна позиция от самия президент. " Това съобщи пред Нова телевизия членът на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия Христо Проданов.

Проданов уточни, че Кирил Петков и Асен Василев са разговаряли с членове и структури на Българска социалистическа партия в цялата страна, в това число и в София. Той акцентира, че членовете в Българска социалистическа партия са мъдри и правилни хора и това мъчно би се случило.

" А и Кирил Петков и Асен Василев са по-скоро десни хора. Това, което обявиха: с " десни ограничения - леви политики " е оксиморон - като дървено желязо. Членовете на Българска социалистическа партия са правилни хора. След като са провеждани такива диалози с тях, те са пристигнали и са уведомили управлението. Заради социалистите ние сме сезирали президента и обществото, тъй като тези процеси не трябва да не престават. "

Христо Проданов уточни, че в левицата няма ревнивост и Българска социалистическа партия не се отнася собственически към своите членове. " Всеки в Българска социалистическа партия има глава на раменете си и може да мисли. Идеята е, че желаеме да има открити взаимоотношения сред Българска социалистическа партия и президентската институция.

Преди 5 години декларирахме, че под никаква форма няма да се месим в делата на президента. Това го направихме и продължаваме да го вършим. Просто желаеме същото правилно отношение от другата страна. Това е всичко и нищо повече. Преди да осведомяваме обществото сме уведомили президента, че в неговия екип има такива хора, които работят против Българска социалистическа партия. ", сподели той.

Социалистът разяснява, че някогашният член на Българска социалистическа партия и сегашен секретар на президента Николай Копринков е в дъното на протичащите се неща. Той не се ангажира с отговор дали президентът Радев знае за това, само че допусна, че се прави зад тила му.

Относно опита за пазаруване на пртия от коалиция " Българска социалистическа партия за България " Проданов уточни, че за всяка политическа групировка е значимо да печели своите гласове, гласоподаватели, поддръжници и членове въз основата на политически хрумвания и послания, а не посредством пари.

" Ако това е новият морал, който следващите спасители ще ни оферират, благодарим.

Изниква и различен значим въпрос - от кое място тези хора имаха толкоз пари. Това демонстрира, че зад този план надничат някакви стопански лобита и ползи ", съобщи Христо Проданов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР