Не е вярно, че има коалиционно мнозинство, което ще си

...
Не е вярно, че има коалиционно мнозинство, което ще си
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Не е вярно, че има коалиционно мнозинство в парламента

Не е правилно, че има съдружно болшинство, което ще си избере държавно управление в сходен състав. Това съобщи в " Панорама " ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова след избора на ръководител на Народното събрание, подсилен от ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и " Български напредък ".

" Това е положително увещание за Българска социалистическа партия и останалите, които няма да поддържат нашия мандат - това ще обори опорката, че това е съдружното болшинство, което ще си избере държавно управление. Това въобще не правилно ".

Атанасова разяснява, че през миналите три дни депутатите са оповестили война на парламентаризма. По думите ѝ първият път, в който са се обединили, е била вчерашната тирада на Вежди Рашидов, с която той в началото отхвърли да бъде номиниран за ръководител.

" Това беше единствената опция най-сетне да заложим на разсъдъка, не на друго - не на бъдещи съдружни болшинства, не на предварителни единодушия за едно или друго и аз приветствам сътрудниците, които гласоподаваха и направиха този избор вероятен ", уточни тя.

Емоциите от предизборната акция към момента не са минали изцяло, счита Десислава Атанасова.

" Затова ние предложихме да търсим съидейници по полезности и цели, зад които можем да се обединим. Тогава, когато още имаше акция обявихме вероятните диалози, съдружници, вероятните цели. Тогава никой не посрещна с утвърждение подадената ръка. Те го вършиха и преди, когато управляваха, даже ние в ролята си на позиция да им помагахме ".

Атанасова попита за какво първата политическа мощ би трябвало да се извинява на някого за нещо и за какво е длъжна да прави взаимни отстъпки.

" С какво да ги прави - с доверието на 600 хиляди български жители и в името на какво? Ние предложихме компромис в името на България и да се надигнем против рецесиите. Без да се връщаме доста обратно, е ясно поради кого са част от тези рецесии ".

По думите ѝ депутатите могат да намират болшинства по значимите тематики за България и прикани в случай че има други виновни хора в Народното събрание, да водят градивен спор.

" Ако това не се случи, ще пожелаем триумф на вторите, на третите. Ако не се случи, изходът е един и той е конституционно аргументиран - избори ", приключи тя.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР