Не е вярна информацията, че Кирил Петков е внесъл иск

...
Не е вярна информацията, че Кирил Петков е внесъл иск
Коментари Харесай

Адвокат Менков: Кирил Петков си прави пиар, не е вярно че е внесъл иск за половин милион срещу Бойко Борисов

Не е вярна информацията, че Кирил Петков е внесъл иск за половин милион лв. за клюка против Бойко Борисов поради изказванията му, че Петков и Василев са взимали комисионни от контракти за газови доставки през медиатори. Това съобщи юристът на Борисов Менко Менков.
Днес се организира първото съвещание по тъжбата на Кирил Петков против Бойко Борисов.
Таксата, платена от Кирил Петков, по думите на Менков е 12 лева Ако искът беше за 500 000 лева би трябвало платената такса да е 20 000 лева и делото да се гледа в Градския съд, а не в Районния, сподели още Менков.
Пред съда Стоян Мадин, юрист на Кирил Петков, съобщи, че актуалният иск е непълен в размер на 10 000 лв. от общ иск в размер на 500 000 лева
„ Предявяваме цивилен иск за взаимно разглеждане. Престъплението, според наказателно правната доктрина, е едно и това ни управлява “, аргументира се Стоян Мадин.

Менков назова ПР ход изтеклата от самия Петков информация, че искът е за 500 000 лева Адвокатът на Борисов упорства съдът да не приема частичния иск като част от общ.

„ Вредите, които се претендират за съзнателно разглеждане на частичния и общия иск, ще доведат неизбежно до отсрочване на делото поради събиране на доказателства “, уточни Менков.

„ Съдът намира, че настояването дава отговор на условията на Наказателно-процесуален кодекс. По причините съдът споделя, че категорично би трябвало да се уточни закононарушението, от което са породени вредите.

Съдът не намира, че са налице официални дефекти на предявената гражданска рекламация за възнаграждение на неимуществени вреди “, сподели арбитър по делото.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР