Не е важно колко отнети автомобила има, а колко са

...
Не е важно колко отнети автомобила има, а колко са
Коментари Харесай

Адвокат: Държавата да обърне внимание откъде идват средствата за скъпите автомобили

Не е значимо какъв брой отнети автомобила има, а какъв брой са случаите. Няма фрапираща разлика сред предходната и сегашната година. Това значи, че мярката или не работи, или такива са хората. Това разяснява адв. Христо Ботев в ефира на Българска национална телевизия. 

 По думите му би трябвало да се подхващат и други ограничения към хванатите пияни и дрогирани водачи, освен конфискация на автомобил. 

Обърнете внимание пътнотранспортните катастрофи с какви коли се случват. Аз не знам друга страна с толкоз скъпи коли на улицата. Ще напомня случая с Ферарио Спасов - там даже нямаме пийнал или дрогиран водач, а има безумно шофиране на млад лидер. Трябва да знаем от кое място идват средствата за тези скъпи коли, означи още адв. Ботев. 

78 иззети автомобила са тъкмо 1%. Това не е нищо и не може да спре водачите използвали алкохол и опиати, заяв и някогашният началник на КАТ Тенчо Тенев. 

С конфикусването на коли ние не откриваме топлата вода. Редица европейски страни са го създали много преди нас. Е Дания има признат закон, в случай че превишип скоростта на автомагистрала незабавно ти конфискуват автомобила. В Автсрия също са подхванали такива ограничения за конфискуване на автомибила по най-хубавия метод, добави още Тенев.  

По думите му пътна полиция има доста дребен персонален състав и дребна техническа обезпеченост като коли. " Колегите от нощната промяна чакат сътрудниците от дневната, с цел да вземат колите и да излязат. Нищо не пречи на министъра на вътрешните работи да отделят 50-60 индивида и да ги вкарат в Пътната полиция в София. Липсват пътни служители на реда на пътя, които да управляват придвижването. Повечето от тях се занимават най-вече с пътнотранспортни катастрофи ", разяснява още Тенчо Тенев.         

        

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР